Haberler

Mersin'de Mevsimin Ilk Karı Yağdı

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimleri ile Gülnar ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı.

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimleri ile Gülnar ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı. Mut ilçesinde de dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışından dolayı Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor.

Sabahın erken saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar, akşam saatlerinde Gülnar ilçe merkezinde de etkili olmaya başladı. Erdemli ilçesinde de yüksek kesimlerde kar yağışı sürüyor.

Öte yandan Mut ilçesinde dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle Mersin'i Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor. Ekipler, sürücüleri yolun durumu hakkında uyarıyor.

Sedir tohumu dikimi başladı

Erdemli ilçesinde kar yağışının başlamasıyla birlikte sedir tohumu ekimleri de başladı. Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk kar yağışıyla sedir tohumu ekimini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ekiplerin geniş bir alanda hem de sıfır rakımdan en yüksek rakıma kadar ormancılık faaliyeti gösterdiğini ifade eden Çelik, "Bu yıl 300 hektar alana karperli sedir tohumu, 600 hektarlık alanda da kızılçam, ceviz, badem, sedir ve alıç gibi fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Karperli sedir tohumu dikimi gerçekleştirmek için karın yağışını bekliyorduk, kar yağmaya başladı bizler de sedir tohumlarını toprakla buluşturduk." dedi.

Çelik, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü fidanlık merkezi ekibi olarak yaz sezonunda karperli sedir tohumu elde etmek üzere 150 ton sedir kozalağı topladıklarını, bunun 70 tonunu Erdemli bölgesine diğer bölümünü ise başta Ankara olmak üzere ihtiyacı olan diğer il ve ilçelere gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Erdemli Gülnar Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title