Haberler

Mersin'de Köydes Toplantısı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Öncelikli Hedeflerinin, 2007 Yılı Sonu İtibarıyla Mersin'de İçme Suyu ve Yolu Olmayan Yerleşim Yeri Bırakmamak Olduğunu Söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, öncelikli hedeflerinin, 2007 yılı sonu itibarıyla Mersin'de içme suyu ve yolu olmayan yerleşim yeri bırakmamak olduğunu söyledi.

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında yürütülen çalışmalar, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında düzenlenen toplantıyla anlatıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, kaymakamlar ve İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı'dan yetkililer katıldı. Toplantı sonrası bir değerlendirmede bulunan Vali Aksoy, Mersin'de köylerin altyapısına yönelik olarak 103 adet yatırım projesi bulunduğunu ve bu projelerin yıl içerisinde uygulanacağını söyledi. 2007 yılı içerisinde Mersin'e 28 milyon 302 bin YTL ödenek ayrıldığını hatırlatan Aksoy, bu ödenekle, köy yolları kapsamında 47 proje ile 47 köy ve 16 mahallesinde 186 kilometre asfalt yapılacağını, böylece tüm köy yollarındaki asfalt oranının yıl sonunda yüzde 61'den yüzde 65'e yükseleceğini kaydetti.

İçme suyu kapsamında ise, 56 proje ile 146 köy ve 144 mahallesine içme suyu sağlanacağını, böylece buralarda yaşayan yaklaşık 68 bin 262 kişinin sağlıklı içme suyuna kavuşacağını ifade eden Vali Aksoy, sağlıklı içme suyuna kavuşma oranının yüzde 77'den yüzde 88'e çıkacağını belirtti. Vali Aksoy, öncelikli hedefin, 2007 yılı sonu itibarı ile Mersin'de içme suyu ve yolu olmayan yerleşim yerinin kalmaması olduğunu söyledi.

(HK-MT-Y)

05.04.2007 16:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title