Haberler

Mersin'de Kısa Metrajlı Film Çalışması

Mersin'de Faaliyet Gösteren İnciay Yapım Tarafından Kısa Metrajlı 'Kandiya Güneşi' Adlı Filmin Çekimlerine Başlandığı Bildirildi.

Mersin'de faaliyet gösteren İnciay Yapım tarafından kısa metrajlı 'Kandiya Güneşi' adlı filmin çekimlerine başlandığı bildirildi.

İnciay Yapım'ın sahibi Fatma Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce uzun metrajlı 'Kıtmir' filminden sonra inanç konusunu ikinci kez seçtiklerini söyledi. 'Kandiya Güneşi' filminin konusunun Girit'te geçtiğini ve Girit'in düşman eline geçtiği yıllarda Bektaşi Dergahı'nda görev tesliminin canlandırıldığını ifade eden Aydın, kısa metrajlı filmin kendi dalında Altın Portakal'da yarışacağını belirtti.

Filmin, Araştırmacı-Yazar Mehmet Reşat Ata'nın "Kutsal Bekar (MÜCERRET) Girit'ten Esen Bir Bektaşi Klasiği" adlı araştırma kitabından yola çıkılarak hazırlandığını kaydeden Aydın, senaryosunu ise Rüştü Aydın, Nami Keskinbora ve Mehmet Reşat Ata'nın yazdığını belirtti. Filmin yönetmenliğini Rüştü Aydın ve Mehmet Reşat Ata'nın birlikte yapacaklarını söyleyen Aydın, filmin başrolünü Altın Portakal'da geçtiğimiz yıl yarışan "Yaşamaksa" filminin oyuncusu Cem Ata ile yeni bir yüz Nami Keskinbora'nın paylaştığını ifade etti.

(HK-HK-Y) 25.05.2008 15:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title