Haberler

Mersin'de Karne Heyecanı

Mersin'de 370 bin 733 öğrenci ve 17 bin 859 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Mersin'de 370 bin 733 öğrenci ve 17 bin 859 öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, velilere öğrencilere destek olmaları çağrısında bulundu.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla merkez Toroslar ilçesindeki Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, şube ve okul müdürleri ile veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Karabiber, çocukların 4 aylık yorucu bir eğitim maratonunun sonuna geldiklerini söyledi. Tatil döneminde öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Karabiber, "Bizler sizlerin başarıları için çalışıyoruz. Sizin başarınız milletimizin, ülkemizin başarısıdır" dedi.

İl Milli Eğitim müdürü Gül de karnelerini alan bazı öğrencilerin sevineceklerini, bazı öğrencilerin üzüleceklerini belirterek, velilere şöyle seslendi: "Öğrencilerimizin karneleri kırık olabilir, önemli olan velilerimizin öğrencilerimize destek olmasıdır. Kırık notlar ileride düzeltilebilir ve bu çocuklarımız daha başarılı hale gelebilir" diye konuştu.

Eğitim-öğretim yılının ilk döneminde Mersin'de önemli çalışmalar yapıldığını da kaydeden Gül, okul öncesi eğitimde bu yıl da önemli sonuçlar beklediklerini dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de çok önemli ve başarılı çalışmalar yaptık. İlkokul ve ortaokulda yüzde 100 okullaşma oranına ulaştık. Yine orta öğretimde de ülke ortalamasının üzerindeyiz. Yaptığımız projeler Türkiye'de takdirle karşılanıyor. Daha dün ilimiz bir çalışmasıyla daha Türkiye'ye örnek gösterildi. Dyn-ed Dil Eğitim Sistemi'nde en başarılı ilin Mersin, en başarılı okulun ise Mezitli Muhittin Develi İlköğretim Okulu olduğu açıklandı" ifadelerini kullandı.

Bu başarıların kendileri için gurur verici olduğunu dile getiren Gül, bu başarıların yeterli olmadığını, Mersin Çocuk Üniversitesi gibi çok büyük projelere imza atmak istediklerini vurguladı. Çocuk Üniversitesi kapsamında TÜBİTAK'a 32 proje sunduklarını bildiren Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Umarım bu proje kapsamında iyi destekler ve sonuçlar alırız. FATİH projesi kapsamında da 76 lisemizin 2 bin 76 dersliğinde etkileşimli tahta kuruldu. Seneye tüm meslek liseleri ve okullarımıza etkileşimli tahta kurulacak ve çocuklarımız bu tahtaları kullanmaya başlayacaklardır. Bu noktada öğretmenlerimize düşen görev, bu teknolojiyi en iyi şekilde öğrenerek çocuklarımıza faydalı olmalarıdır."

Törende konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, keman resitali verildi. Tören, Hentbol İl Yıldızlar Birincisi olan okul takımı, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve karnelerin dağıtımıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Gül Toroslar Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title