Haberler

Mersin'de Kaçak Sigara Operasyonu

Mersin'de, Polis Ekiplerinin 15 Ayrı İş Yerinde Yaptığı Aramada 15 Bin 441 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.

Mersin'de, polis ekiplerinin 15 ayrı iş yerinde yaptığı aramada 15 bin 441 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, KKTC üzerinden kaçak olarak deniz yoluyla getirilen içki ve sigaraların, bazı şahıslar tarafından depolanarak küçük miktarlarda piyasaya sürüldüğü bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Tabla" kod adlı operasyon başlattı. Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı görevlileri ile yapılan müşterek çalışmada, Çankaya Mahallesi'ndeki Zafer Çarşısı'nda bulunan 15 iş yerinde yapılan eş zamanlı aramada, değişik markalarda

toplam 15 bin 441 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların bulunduğu iş yerlerinin sahipleri, haklarında yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edildi. Ayrıca, iş yeri sahiplerine Vergi Dairesi Başkanlığı görevlilerince de idari para cezası uygulandı.

Yetkililer, yurda vergi ödemeden kaçak yollarla sokulan ve halkın sağlığını tehdit eden her türlü kaçak emtia ve uyuşturucu madde ile mücadelenin azim ve kararlılık içerisinde sürdürüleceğini kaydetti.

(HK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title