Haberler

Karaduvar'da Cadde Trafiğe Kapandı, Gençler Spor Yaptı

Güncelleme:

browser hatası supports HTML5 video

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlen etkinlikler Karaduvar Mahallesi'ndeki sokak etkinlikleri ile son buldu. Bisiklet sürme eğitimleriyle başlayan etkinlikler, hafta boyunca kentin farklı birçok noktasına taşındı.

Hafta, bisiklet sürme eğitimleriyle başladı

16 Eylül'de Mersin'de Cumhuriyet Gösteri Merkezi'ndeki bisiklet sürme eğitimleriyle başlayan hafta, "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" temasıyla 22 Eylül'e kadar sürdü. Bisikletli Ulaşım Derneği, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Mersin Bisiklet Derneği tarafından verilen sürüş eğitimleri, Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Fenerbahçe Meydanı, Göçmen Kavşağı ve Karaduvar Sahili'nde devam etti.

Bisiklet turları, sokak etkinlikleri ve eğitimler hafta boyu sürdü

Hafta boyunca sokak etkinlikleri ve bisiklet turları da düzenlendi. 20 Eylül'de Tarsus'ta gerçekleştirilen bisiklet turu, 21 Eylül'de ise kent merkezinde yapıldı. Ayrıca 18 Eylül'de Kushimoto Sokağı'nda başlayan sokak etkinlikleri de kentin farklı birçok cadde ve bulvarına taşındı. Hafta içerisinde Adnan Menderes Bulvarı ve Karaduvar sahil yolu gibi trafiğe kapatılan işlek caddelere masa tenisi, futbol, basketbol, mini tenis, voleybol, badminton ve jimnastik alanları kuruldu. Vatandaşlar, kurulan alanlarda spor yaparken, bir yandan da alandaki sahneden Kent Orkestrası'nın söylediği şarkılar yankılandı.

"Hem gençlerimiz hem de büyüklerimizin hareket etmesine katkı sağlamak için geldik"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sanıyorum çok da dolu bir hafta geçirdik. Bugün Karaduvar'dayız. Karaduvar bizim güzel mahallelerimizden bir tanesi. Hem gençlerimiz hem de büyüklerimizin hareket etmesine katkı sağlamak için geldik. Hareket ettirirken burada bazı bilgilendirmelerde de bulunuyoruz. Neler yapmaları gerektiğine, hareket etmeleri için hangi yollara başvurmaları gerektiğine, bu yönde nasıl beslenmeleri gerektiğine varana kadar bilinçlendiriyoruz kendilerini" dedi. Tarakçı, insanların 3 kilometreye kadar yürümeleri, 7 kilometreye kadar bisiklet sürmeleri ve 7 kilometrenin üstündeki mesafelerde toplu taşıma kullanmaları yönünde hafta boyu vurgulamalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

"Bisiklet sürmeyi öğrendim"

40 yaşındaki Semra Kubat Özdemir, Karaduvar'da Bisikletli Ulaşım Derneği tarafından verilen bisiklet sürme eğitimlerine katılarak, bisiklet sürmeyi öğrendiğini söyledi. Özdemir, "Daha önce bir kez bisiklet sürme deneyimim olmuştu, düştüm. Daha sonra hiç binmedim. Çok uzun zaman oldu. Hiç süremiyordum. Bisikletle deneyimim bugün biraz oldu. Ebru Petek Budur'un sayesinde, ona çok teşekkür ediyoruz. Çok mutlu oldum, çok şey kattı. Devam edeceğim. Çok zevkli. Çok heyecanlıyım. Kesinlikle bisiklet alacağım. Her şey için teşekkürler, iyi ki var Vahap Başkan" diye konuştu.

"Basketbolu sevmeye başladım"

12 yaşındaki Tuana Kaya ise etkinlik sayesinde basketbola ilgi duyduğunu kaydederek, "Spor uygulamaları var, internetten izliyorum, evde kendim yapabiliyorum. Çok güzel ama biraz yoruyor. Çok eğlenceli bir yer olmuş. Geldik, arkadaşlarımızla sıraya geçtik, oynadık. Basketbol oynanıyor, cimnastik yapılıyor, bisiklet sürülüyor. Biz basketboldayız şu anda. Birazdan başka şeylere de göz atacağız. Basketbolu sevmeye başladım. Normalde sevmiyordum, yapamıyordum" dedi.

Yayın Tarihi: 23. 9. 2021 10: 01: 37

Kaynak: Habermetre / Toplum

Cumhuriyet Mersin Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title