Haberler

Mersin'de Görme Engelliler Bilgisayar Eğitimi Alıyor

Mersin'de, Görme Engellilerin İstihdam Olanaklarını Arttırmak Amacıyla Yürütülen AB Destekli Proje Devam Ediyor

Mersin'de, görme engellilerin istihdam olanaklarını arttırmak amacıyla yürütülen AB destekli proje devam ediyor.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile İşkur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ve Toroslar Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği 'Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam projesi' kapsamında, rehberlik, bağımsız hareket etme, bilgisayar, santral operatörlüğü ve masörlük eğitimi veriliyor. Proje kapsamında 12 görme engelli 6 ay sürecek bilgisayar eğitimi almaya başladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitimin başlaması nedeniyle düzenlenen törende, engelliler için yaptıkları çalışmalarda önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, amaçlarının, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu ifade etti.

AB projelerinin en önemli unsurunun, sürdürülebilir olduğuna işaret eden Tuna, şunları kaydetti:

'Geçen 6 yıl içerisinde engellilerin önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla özellikle AB fonlarından aldığımız hibelerle bir takım projeler gerçekleştirdik. Mersin'de yaşayan 80 görme engelliyi hedef alan bu projede, rehberlik, rehabilitasyon ve iletişim eğitimleri, toplumsal bütünleşme faaliyetleri (bağımsız hareket eğitimi), bilgisayar eğitimi, santral operatörlüğü ve masörlük eğitiminin verilmesini sağladık.'

İşkur İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Devecioğlu da, projenin finansmanının tamamının İşkur Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığına dikkat çekerek, eğitime katılan kursiyerlere günlük 15 cep harçlığı verildiğini kaydetti.

Görme Engellileri Derneği Mersin Şube Başkanı Fikret Özkaya ise, görme engellileri topluma kazandırmayı ve onları toplumla bütünleştirmeyi hedefleyen çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

Özkaya, proje ile görme engellilerin topluma kazandırılmasını hedeflendiğini kaydetti.

(VEG-ST-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title