Haberler

Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı

Mersin'de Düzenlenen 2 Ayrı Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda 16'sı Yabancı Uyruklu 20 Kişi Yakalandı. İnsan Kaçakçılığını Organize Edenlerin de Aralarında Bulunduğu Şüphelilerden 16'sı Tutuklanarak Cezaevine Konulurken, 4'ü Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı.

Mersin'de düzenlenen 2 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda 16'sı yabancı uyruklu 20 kişi yakalandı. İnsan kaçakçılığını organize edenlerin de aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanarak cezaevine konulurken, 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana polisinin C.K. ve R.Ç. isimli şahısların ülkeye Van üzerinden giriş yapan 8 yabancı uyruklu şahsı Mersin'e getirdiklerini, buradan da İstanbul'a götüreceklerinin belirlenmesi üzerine Mersin Otogarı'nda operasyon düzenlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda Irak uyruklu S.M.G., C.F., H.Ö., A.İ., S.A., Y.T., G.E., ve A.T. gözaltına alınırken, yapılan üst aramalarında 8 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Yakalanan 8'i Irak uyruklu 9 şüpheli, "sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ikinci operasyonu ise Suriye, İran, Irak ve bazı değişik ülkelerden Türkiye'ye yasa dışı yollardan soktukları yabancı uyruklu şahısları 3-4 bin Amerikan Doları karşılığında KKTC'ye gönderen suç şebekesine yönelik düzenledi. "Marina-33" adlı operasyon çerçevesinde il merkezinde 3 ayrı iş yerine düzenlenen eşzamanlı baskında, 1 adet MS Aybakar ibareli zımba makinesi, makine üzerinde toplam 13 bin 850 adet 4 YTL değerinde üzerinde Kütahya Posta ibaresi bulunan sahte posta pulu,1 adet üzerinde marka ve modeli bulunmayan siyah renkli elektrikli el pedalı baskı makinesi, 1 adet üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti İçel İlçe Merkez Nüfus Müdürlüğü" yazılı soğuk mühür ve kalıbı, 1 adet "Türkiye Cumhuriyeti 1923 Mersin Merkez İl Nüfus Müdürlüğü" yazılı mühür, üzerinde Suriye uyruklu Ş.M.A., A.M.A. ve E.S.Ş. isimli şüphelilerin fotoğrafının bulunduğu 3 adet sahte nüfus cüzdanı, işyerindeki çöp kutusunun içerisinde Suriye uyruklu şüphelilere verilmek üzere hazırlanan sahte nüfus cüzdanlarının renkli bilgisayar çıktıları, küçük parçalara bölünmüş sahte nüfus cüzdanı parçaları, 1 adet bilgisayar kasası ve içerisinde CD ortamında sahte olarak düzenlenen çok sayıda boş nüfus cüzdanı, değişik firmalara ait fatura, mühür örneği, otobüs biletleri, değişik vergi daireleri adına düzenlenen tahakkuk fişi ile çok sayıda sahte evrak ve belge, 1 adet yazıcı ve tarayıcı, 9 adet cep telefonu ve çok sayıda sim kartı,1 adet 33 ADB 82 plaka sayılı Hyundai marka araç ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Suriye uyruklu H.A., V.H., U.K., N.S., H.A., B.Ö., B.E., M.A. ile Türk vatandaşı Ş.M.A., A.M.A. ve E.S.Ş. isimli 11 şüpheli yakalandı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, mühürde sahtecilik, para ve kıymetli damgaları yapmaya yarayan araçlar, kıymetli damgada sahtecilik " suçlarından adliye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanarak ceza evine konulurken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(HK-AB-HE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title