Haberler

Mersin'de Gençlik Haftası Kutlamaları

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, eğitim öğretim müfredatında yapılan değişikliklerin çağı yakalamak için yapıldığını söyledi.

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İçel Anadolu Lisesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Bahar Kermesi" ve "Türkiye Okuyor Kampanyası" etkinlikleri kapsamında internet erişimli, modern hale getirilmiş okul kütüphanesi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İçel Anadolu Lisesi'nin Mersin'in en köklü ve en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, "İçel Anadolu Lisesi en çok tercih edilen okullarımızdan biridir. Eğitim politikalarımızın amacı Atatürk ilkelerine, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik değerleri önemsemiş, milli kültürümüzü özümsemiş, bilgi toplumunun bireylerini yetiştirmektir. Bilgi toplumu da deyince akla bilişim teknolojileri geliyor. Bunun da alt yapısını elbette ki bilgisayar destekli eğitim oluşturmaktadır. 9. Eğitim bölgesine bağlı okullarımızda bilişim teknolojisi sınıfı olmayan okulumuz yoktur. İnternet erişiminin olduğu bu okullarımızda öğrencilerimize çok iş düşmektedir. 'Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde burada açacağımız kütüphane çok önemlidir" dedi.

Öğrencilere de seslenen Gül, onlardan kitapları korumalarını ve kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, bilişim teknolojilerinden bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve araştırma, bilgiyi paylaşma yönünde yararlanmalarını istedi.

Ülkemizin gelişmekte ve değişmekte olduğunu vurgulayan Gül, "Bu gelişim ve değişime paralel olarak eğitim politikalarımız da yenilenmektedir. Müfredatlarda yapılan değişiklikler çağı yakalamak içindir. Bu değişimler öğrenci merkezlidir, öğrenciye yöneliktir. Ezbere dayalı olmayıp öğrencinin zihinsel becerilerini kullanmaya dayalı bir sistemdir. Bu da çok önemlidir" diye konuştu.

İçel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Çiftçi ise 9. Eğitim bölgesinde 22 okulun bulunduğunu ve bu okullar arasında planladıkları spor karşılaşmalarının ilköğretim okulları ve liseler arasında başta futbol, basketbol, voleybol, kros, satranç ve masa tenisi olmak üzere 10'u aşkın branşta 683 öğrencinin katılımıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerinin söyledi. Çiftçi, öğrencilerin başta spor olmak üzere bu tür sosyal aktivitelerin şiddet ve diğer kötü alışkanlıklara engel teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından futbol, basketbol, kros, satranç ve masa tenisinde ilk üç dereceyi paylaşan okul ve öğrencilere kupa ve madalyaları verildi. 3 etkinliğin bir arada gerçekleştirildiği program süresince katılımcılar gönüllerince eğlendi. Etkinlikler müzik gösterisi ve çeşitli oyun aktiviteleriyle son buldu.

(MÇ-HK-Y) 22.05.2008 18:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title