Haberler

Mersin'de Genç İşadamlarına "Girişimci 33 Projesi" Anlatıldı

Girişimci 33 Genç İnovatif Girişimciler Yetiştirilmesi Proje Sorumlusu Hürrem Betül Levent, İnovasyonun, Bireylerin ve Toplumun İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere Yeni Çözümler Üretmeyi İfade Ettiğini Belirterek, İşletmelerin Uzun Vadeli Hedeflere Yönelik Adım Atabilmeleri ve Ayakta Kalabilmeleri İçin Değişebilmeleri ve Yenilenebiliyor Olmaları Gerektiğini Söyledi.

Girişimci 33 Genç İnovatif Girişimciler Yetiştirilmesi Proje Sorumlusu Hürrem Betül Levent, inovasyonun, bireylerin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni çözümler üretmeyi ifade ettiğini belirterek, işletmelerin uzun vadeli hedeflere yönelik adım atabilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için değişebilmeleri ve yenilenebiliyor olmaları gerektiğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından ortaklaşa yürütülen Girişimci 33 Genç İnovatif Girişimciler Yetiştirilmesi Projesi, genç işadamlarına tanıtıldı. Mersin Genç İşadamları Derneği'nde yapılan tanıtım toplantısının sunumu, proje sorumlusu Hürrem Betül Levent tarafından gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan proje sorumlusu Levent, yeni girişimlerin yüzde 42.5'inin başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, yeni projelerin başarılı olması için girişimcilere gerekli eğitimle destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Projeyle sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynakları koruma ve kullanma dengesi içerisinde inovatif düşünceye sahip girişimciler yetiştirerek, sürdürülebilir ekonomide rekabet edilebilirlikleri yüksek, bilinçli işadamları yetiştirmek ve dolaylı olarak istihdam yaratılmasına katkıda bulunmanın hedeflendiğini belirten Levent, "Bu proje genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin çevre ve doğal kaynaklar yönetiminde ulusal kapasitesini çevre, enerji, tarım ve endüstri alanlarında ulusal yoksulluğu önleme stratejileri ve kalkınma çerçevesinde entegrasyonunu içerecek şekilde gelişmeyi ve sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesinde sivil toplum ve özel sektör rollerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır" dedi.

Bu projeyle gerçekleştirilmek istenen özel amacın, doğal kaynakları bilinçli kullanan girişimciler oluşturmak olduğuna dikkat çeken Levent, inovatif iş fikirleri yaratarak, girişimciliği özendirmek, rekabet edebilir genç kadın ve erkek girişimciler yaratmak, yapılabilir iş fikirlerinin hayata geçmesiyle yerel yatırımların verimliliği, etkinliği ve sürdürülebilirliğini artırmak istediklerini kaydetti.

Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerektiğine işaret eden Levent, bu değiştirme ve yenileme işleminin de "inovasyon" olarak adlandırıldığını ifade etti.

İnovasyonun, yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsadığını hatırlatan Levent, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve sosyal alanda yeninin üretilmesi, özümsenmesi ve işletilmesi anlamında ele alınan inovasyon, bireylerin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni çözümler üretmeyi ifade eder. İşletmelerin uzun vadeli hedeflere yönelik adım atabilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için değişebilmeleri ve yenilenebiliyor olmaları gereklidir. Rekabet edebilirlik, işletmelerin inovasyon kapasitesine bağlıdır; ancak, bir firmanın yenilikçi olabilmesi yerel ve ulusal ölçekteki sanayi, teknoloji, eğitim, vergi, rekabet ve bölgesel politikalarla doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla, öncelikle farkındalık yaratılması, akabinde ortak bir vizyonda uzlaşmanın sağlanması ve buna paralel olarak eylem planının hazırlanması gereklidir."

(ÖT-MT-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title