Haberler

Mersin'de Fırıncıların Ekmek Parası İsyanı

Mersin'de Fırıncılar, 1 Hafta Önce 30 Ykr'den 40 Ykr'ye Yükselen Ekmek Fiyatının Yeniden Aşağı Çekileceği Duyumu Üzerine Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Binasını İşgal Etti. Mtso Binasından Saatlerce Ayrılmayan Fırıncıları, Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç ile Görüşmesinin Ardından Binadan Ayrıldı.

Mersin'de fırıncılar, 1 hafta önce 30 YKr'den 40 YKr'ye yükselen ekmek fiyatının yeniden aşağı çekileceği duyumu üzerine Mersin Ticaret ve Sanayi Odası binasını işgal etti. MTSO binasından saatlerce ayrılmayan fırıncıları, Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç ile görüşmesinin ardından binadan ayrıldı.

Mersin Valiliği'nin geçen hafta ekmeğe yapılan 10 YKr'lık zammı 5 YKr aşağı çekmek için çalışma başlattığını duyan Mersinli fırıncılar, MTSO binasına gelerek, kendilerine muhatap aradı. Uzun süre binayı işgal eden fırıncılar, bir yandan olayın doğruluğunu teyit ettirmeye çalışırken, bir yandan da MTSO yetkililerinden biriyle görüşmek istediklerini belirtti. MTSO konferans salonunu uzun süre işgal eden fırıncılar, zammın geri çekilmesi durumunda ekmek çıkaramayacaklarını açıkladı. Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç'ın gelerek, konunun takipçisi olacağını belirtmesi üzerine fırıncılar binadan ayrıldılar.

(MÇ-HK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title