Haberler

Mersin'de Engelliler Şöleni Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen 10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen 10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere 1992 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan 10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, basketbol maçlarından el sanatları sergisine, engelsiz podyum etkinliklerinden tiyatro gösterilerine kadar pek çok etkinlik, Mersinli vatandaşlarla buluşacak.

Altı gün sürecek olan etkinliğin açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldikleri zaman Mersin'i tüm insanların mutlu, huzurlu, güvenli ve refah içerisinde yaşayabilecekleri bir kent haline getirme vizyonu ortaya koyduklarını ve bu vizyonu gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti.

Mersin'de bulunan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için durum tespiti yaptıklarını ve gerekli adımları hızlı ve cesaretli bir şekilde attıklarını kaydeden Kocamaz, "2017 itibariyle Türkiye'nin en kalabalık onuncu şehri olan Mersin'in nüfusu 1 milyon 773 bin 852, ilimizdeki engelli sayısı ise 200 bin civarındadır. Engelli vatandaşlarımız için attığımız en önemli adımlardan biri, Türkiye'de bir ilk olarak Engelliler Dairesi Başkanlığını kurmak oldu. Farklı şartlarda yaşıyor olmalarına rağmen hemen tüm engelli bireylerimizin karşılaştığı ortak sorunları tespit ettik. Sağlık, rehabilitasyon, destek ve yardım, erişebilirlik, eğitim ve istihdam konularında yoğunlaştığını gördüğümüz sorunların nasıl çözülebileceği konusunda hızlı bir politika belirleme sürecine girerek tespitler yaptık" dedi.

"Projelerimizle ödüller aldık"

Yapılan tespitlerden sonra kolları sıvayarak çözüm odaklı çalıştıklarını, engelli bireylere yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu projelerle ödül aldıklarını ifade eden Kocamaz, "Engelli bireylerimiz için hizmet verecek Engelsiz Mersin Mesleki Eğitim Merkezinin inşasına başladık. Engelsiz binalar inşa edilebilmesine öncülük ettik. Engelsiz Otel projesi kapsamında, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ile protokol imzaladık. Engelsiz ibadethaneler, kaldırımlar oluşturduk. Engelli bireylerin bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntılar hakkında halkımızın empati

yapabilmesi için farkındalık oluşturmaya yönelik onlarca eğitim, seminer ve kültürel etkinlik düzenledik. Tüm bu hizmetlerimiz dolayısıyla, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü ile taltif edildik. 14-16 Haziran 2016 tarihleri arasında New York'ta yapılan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler 9. Toplantısı'nda ise Erişilebilirlik Ödülünü almaya hak kazandık" diye konuştu.

"Mutlu engelli demek, mutlu toplum demektir"

2017 yılı içerisinde düzenleyecekleri Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ile çeşitli ülkelere mensup engelli sanatçıları Mersin'de buluşturarak, dünya genelinde bir ilke imza atacaklarını belirten Başkan Kocamaz, "3 yıldır, engellilerimizin yürekten paylaştığımız sorunlarına bir nebze olsun çözüm üretmek, yüzlerinde sımsıcak bir tebessüm oluşturmak azmiyle çalışıyoruz. Göremeyenlere göz, konuşamayanlara dil, tutamayanlara el, işitemeyenlere kulak, yürüyemeyenlere ayak olabilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Mersin'de kader birliği ettiğimiz ve hayatımızın her anını paylaştığımız engelli kardeşlerimizin yüreklerine dokunan şefkat, sevgi, ışık, kılavuz olmaya çalışıyoruz. Mersin'i herkes için olduğu kadar, engelliler için de yaşanabilir bir şehir haline getirme çabasındayız. Asıl önemli olan duyguda, düşüncede, umutta, insanı güzel kılan ve hayata bağlayan her şeyde engellerin kaldırılmasıdır. Mutlu engelli demek aynı zamanda mutlu toplum demektir" ifadelerini kullandı.

Tören, Engelli Dostu İşletme unvanı almaya hak kazanan otel, seyahat acentesi ve işletmelere teşekkür belgesi ve flama takdim edilmesinin ardından, otel temsilcileri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni kapsamında düzenlenen etkinlikler ise 16 Mayıs'a kadar devam edecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Engelliler Haftası Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title