Haberler

Mersin'de "Dış Ticaret Haftası" Etkinlikleri

Mersin'de, "Dış Ticaret Haftası" Etkinlikleri Çerçevesinde, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de Katılımıyla "Komşu ve Çevre Ülkelerle Ticari İlişkiler ve İş İmkanları" Konulu Seminer Düzenleneceği Bildirildi.

Mersin'de, "Dış Ticaret Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katılımıyla "Komşu ve Çevre Ülkelerle Ticari İlişkiler ve İş İmkanları" konulu seminer düzenleneceği bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan açıklamada, 1998 yılından bu yana, her yıl ekim ayı sonunda çeşitli etkinliklerle kutlanan "Dış Ticaret Haftası"nın 10.'sunun, 31 Ekim-6 Kasım 2007 tarihleri arasında tüm yurtta "Hedef 500" sloganıyla kutlandığı belirtildi. Haftanın amacının, dış ticaretin ülke ekonomisi açısından taşıdığı önemin toplumun tüm kesimlerine, özellikle de gençlere duyurulması olduğu belirtilen açıklamada, bu yılki sloganın ise ihracatçıların Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı

olacak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşma hedefi olduğu kaydedildi. Bu etkinlikler çerçevesinde, Mersin'de de AKİB organizasyonunda, Adana, Antalya ve Mersin'de en fazla ihracatı olan ilk 3'er firmaya, düzenlenen bir törenle "Başarılı ihracatçı ödülü" verileceği belirtilen açıklamada, ödül töreninin ardından "Komşu ve Çevre Ülkelerle Ticari İlişkiler ve İş İmkanları" semineri düzenleneceği ifade edildi. Oturum başkanlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı EAD Genel Müdürü Gazi Bilgin tarafından yapılacak

seminerde, Şam Ticaret Müşaviri Tayfun Kılıç, Beyrut Ticaret Müşaviri Musa Demir ve Kahire Ticaret Müşaviri Emre Orhan Öztelli'nin, bu ülkelere iş imkanları hakkında bilgiler vereceği kaydedildi.

(HK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title