Haberler

Mersin'de Deniz Keyfi

MERSİN'in Erdemli İlçesi Kızkalesi plajında, sonbaharda deniz keyfi yaşanıyor.

Yurdun yüksek kesimlerine kışın ilk karı düşerken, Kızkalesi'nde tatilciler hala denizin keyfini çıkarıyor. Bazı illerde sobalar kurulup kaloriferler yakılmaya başlamasına rağmen,  Kızkalesi'nde tatilciler, güneşin yakıcı sıcaklığını hissedince plaja akın ediyor. Çocuklar deniz ve kumda oynarken, büyükler de denizde yüzmenin tadını çıkarıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin'in yıl boyunca güneşi en çok gören ve sıcaklığın en çok hissedildiği kentlerin başında geldiğini ifade belirterek, şöyle dedi:

"Bölgemiz güneşi, denizi, plajları, kıyıları, tarihi ile dünyada emsali olamayacak kadar zengin. Buna rağmen turizmden tarımda olduğu kadar faydalanamıyoruz. Özelikle bağlı bulunduğumuz bakanlığın ve yetkililerin bölge turizmini daha da iyileştirmek, turizmciye uzun vadeli destek vermek ve yatak sayısını artırmak için gerekli çalışmaları hızlandırılması, bölgeye ulaşımı en ucuz seviyeye çekmek ve yakınlaştırmak, bölgede sosyal ve sportif tesislerin çoğaltılması gibi konuları bir an önce uygulamaya geçirmesi gerekir."

Mersinde sıcak havanın önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızkalesi Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title