Haberler

Mersin'de caretta caretta yavruları denizle buluşuyor

Güncelleme:

Mersin'de caretta caretta yavruları denizle buluşuyorMERSİN'in Erdemli ilçesindeki Alata Sahili'nde, caretta caretta yavruları denizle buluşmaya başladı.

Mersin'de caretta caretta yavruları denizle buluşuyor

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki Alata Sahili'nde, caretta caretta yavruları denizle buluşmaya başladı. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, kent genelinde bulunan 5 sahilden bu yıl toplam 150 bin caretta caretta yavrusunun denizle buluşacağını söyledi.

MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, beraberinde Alata Araştırma Enstitü Müdürü Cengiz Türkay ve AK Parti Erdemli ilçe yönetimi ile birlikte caretta carettaların yumurtadan çıktığı Alata Sahili'nde önce temizlik yaptı, daha sonra da kaplumbağaların denizden çıkışını izledi. Prof. Dr. Serap Ergene, Mersin sahillerinin deniz kaplumbağaları için çok önemli olduğunu belirtti. Kentte 5 sahilin yuvalama alanı olduğunu dile getiren Ergene, "Bu yıl Alata Sahili'nde 269, Davultepe sahilinde 172, Göksu'da 100 ve Kazanlı Sahili'nde bin yuva tespit ettik. İnsanlarımız, bu canlıların yaşaması için sahillerimizi temiz tutmalılar. Ateş yakmamalılar, plastik ve çöp atmamalılar. Lütfen bunlara dikkat edelim" dedi.

'KARADA DÜNYAYA GELİP DENİZDE YAŞIYORLAR'

Karada dünyaya gelen ve denizde yaşayan ender canlılardan olan caretta carettaların, bu yıl Mersin'de 150 bin yavrusunun denizle buluşmasını beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Ergene, "Mayıs ayında başlayıp ekim ayına kadar devam eden yavrulama dönemi süresince yavrular denizle buluşuyor. Deniz kaplumbağalarının ömrü bir insan ömrü kadardır. Bin yavrudan ise sadece bir tanesi bu süreye ulaşabiliyor. Yaklaşık 1,5 metre boyuna kadar uzayabilen deniz kaplumbağalarından insanlarımız korkmamalıdır" diye konuştu.

Alata Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Türkay ise bütün canlıların korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Sahilimizde çok güzel canlılar yaşıyor. Her yıl buradan carettaların denizle buluşmasına şahit oluyoruz. Sahillerimizi temizliyor, onlar için daha uygun koşullar yaratıyoruz" dedi.

Deniz kaplumbağalarının yuvadan çıkışını izleyen katılımcılar ise o anı cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Ergene Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title