Haberler

Mersin'de Bölücü Yandaşları Belediye Servis Aracına Saldırdı

Mersin'de bölücü yandaşları belediye servis aracına taş ve havai fişeklerle saldırarak kullanılmaz hale getirdi.

Mersin'de bölücü yandaşları belediye servis aracına taş ve havai fişeklerle saldırarak kullanılmaz hale getirdi. Olayda servis otobüsü sürücüsü Mehmet Pekiş, araçtan kaçarak canını zor kurtardı.

Olay, akşam saat 22. 00 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik bölücü yandaşı, personeli evine bıraktıktan sonra dönüşe geçen Toroslar Belediyesi'ne ait Mehmet Pekiş'in kullandığı 33 ARR 41 plakıl servis otobüsünü durdurdu. Yüzleri maskeli grup daha sonra otobüsü taşlamaya bAşladı. Araç sürücüsü Mehmet Pekiş, bölücü yandaşlarının saldırısından kendisini dışarıya atarak kurtulabildi. Servis otobüsünün camlarını kıran, ön tarafına terör örgütünün ismini yazan bölücü yandaşları, daha sonra kontak anahtarını da aldıkları otobüsü havaifişeklerle yakmaya çalıştı. Ancak grup, polisin olay yerine gelmesi üzerine ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Servis aracı sürücüsü Mehmet Pekiş, yaklaşık 50 kişi olduklarını söylediği bölücü yandaşlarının bir anda yola çıkıp otobüsü durdurduklarını belirterek, "Ardından taş ve patlayıcı madde atmaya başladılar. Ben kaçtım, kaçmasaydım beni de yakacaklardı" dedi.

Olaylar üzerine bölgedeki güvenlik önlemleri arttırılırken, saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title