Haberler

Mersin'de Araçtan Düşen Köpek Öldü

Mersin'den kamyonla Antalya'ya götürülen bir köpek kasadan düşerek öldü, araçta bulunan 13 köpek koruma altına alındı.

Mersin'den kamyonla Antalya'ya götürülen bir köpek kasadan düşerek öldü, araçta bulunan 13 köpek koruma altına alındı.

Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Kubilay Erdal, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, 14 köpeğin sağlıksız bir şekilde kamyonla nakledildiğini söyledi.

Bu esnada bir köpeğin araçtan düşüp sürüklendiğini ve öldüğünü aktaran Erdal, şunları söyledi:

"Aracın jandarma tarafından durdurulmasından sonra biz de olay yerine gittik. Köpekler Mersin'den Antalya'ya sağlıksız ve güvensiz bir şekilde, yemsiz, susuz taşınıyordu. Hayvan nakillerini düzenleyen yönetmeliğe göre sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi, nakliyeci yetki belgesi ve nakil aracı onay belgesi alma zorunluluğu olmasına rağmen bu belgelerin hiçbiri yoktu. Bu yüzden köpeklerin alıkonulmasını talep ettik. Bu talebimiz üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 13 köpek teslim alınarak barınağa götürüldü. Arkadaşlarımız da orada köpeklerin bakımıyla ilgilendi. Şu anda köpeklerin sağlığı iyi durumda."

Erdal, araçta bulunan köpeklerin iyi eğitimli, sağlıklı ve aşı karneli olduklarını ifade ederek, "Biz kavga için yetiştirildiğini düşünmüştük ancak öyle olmadığını gördük." dedi.

Olayla ilgili olarak kamyon şoförüne trafik yönünden 700 lira ceza kesildiğini belirten Erdal, devam eden adli sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title