Haberler

Mersin'de Antep Fıstığı Hasadı Başladı

Mersin'in önemli sebze ve meyve yetiştirme merkezi Silifke ilçesinde çiftçiler alternatif ürün olarak değerlendirilen Antep fıstığının hasadına başladı.

Mersin'in önemli sebze ve meyve yetiştirme merkezi Silifke ilçesinde çiftçiler alternatif ürün olarak değerlendirilen Antep fıstığının hasadına başladı.

İlçeye bağlı Nuru Mahallesi'nde yetiştirilen Antep fıstığının hasadı için tören düzenlendi.

Kaymakam Şevket Cinbir, yaptığı açıklamada, üreticilere bereketli bir yıl dileyerek, "Türkiye'nin en güzel yörelerinden birindeyiz. Allah'ın çok cömert davrandığı, her türlü meyvenin ve sebzenin en iyi şekilde yetiştiği bir bölgedeyiz." dedi.

İlçedeki Antep fıstığı yetiştiriciliğinin geçmişinin 1990'lara kadar gittiğini hatırlatan Cinbir, alternatif ürün olarak başlanan bu üretimin şu an çok sayıda mahallede sürdüğünü söyledi.

Cinbir, ilçede şu an 165 bin civarında Antep fıstığı ağacı olduğunu aktararak, "Bu yıl rekolteyi çok üst seviyede bekliyoruz. İnşallah 700 ton civarında bir fıstık hasadı olacak." diye konuştu.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da arazilerdeki yabani melengiç ağaçlarının aşılanmak suretiyle Antep fıstığı ağacına dönüştürüldüğünü ve çiftçi için önemli bir gelir kaynağı elde edildiğini anlattı.

Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçe ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getiren Doygun, "Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için sürekli çalışma içerisindeyiz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı ürünlerimizi tercih ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title