Haberler

Mersin'de 3 Bin Kişiye Avrupa Birliği Anlatıldı

Mersin Avrupa Birliği (AB) Yerel Bilgi Bürosu Proje Koordinatörlüğü Müdürü Oya Uysal, 2006 Yılında Mersin'de Yaklaşık 3 Bin Kişiye AB'nin Politikalarını Anlattıklarını Belirterek, Türkiye'nin AB'ye Tam Üyeliği Gerçekleştiği Takdirde, İş Hayatından Eğitime Kadar Birçok Alanda İyileştirmeler Yapılacağını Söyledi.

Mersin Avrupa Birliği (AB) Yerel Bilgi Bürosu Proje Koordinatörlüğü Müdürü Oya Uysal, 2006 yılında Mersin'de yaklaşık 3 bin kişiye AB'nin politikalarını anlattıklarını belirterek, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği gerçekleştiği takdirde, iş hayatından eğitime kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde kurulan AB Yerel Bilgi Bürosu'nun 2006 yılı faaliyetleri ve 2007 yılı aktiviteleri, Tüccar Kulübü'nde düzenlenen toplantıyla anlatıldı. Toplantıya MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve MTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, AB Yerel Bilgi Bürosu'nun, AB'nin politikalarını, genişleme süreci ve Türkiye ilişkileri konusunda bulunduğu bölgeye bilgi aktardığını belirterek, bugüne kadar çeşitli projeler altında AB fonlarından 1 milyon euro destek alındığını bildirdi.

AB Yerel Bilgi Bürosu Proje Koordinatörlüğü Müdürü Oya Uysal ise, Mersin AB Yerel Bilgi Bürosu'nun, halkın AB konusundaki bilgi ihtiyacına yerel düzeyde cevap verebilme ve Türkiye'nin AB'ye uyum çalışmalarına yerel katkı sağlama anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Bilgi bürosunun, bugün Türkiye'de AB konusunda bilgilenmek isteyen herkese hizmet sunduğunu ifade eden Uysal, "Amaç, AB politikaları, genişleme süreci ve AB-Türkiye ilişkileri konularında Mersin ve bölgesindeki halkın ihtiyaç duyduğu bilgiyi sağlamak, delegasyonla işbirliği ve anlaşma içerisinde AB konularında ihtiyaç duyulan alanlarda etkinlikler ve toplantılar düzenlemektir" dedi.

AB Bilgi Bürosu'nun, bilgi taleplerinin karşılanması, veri tabanlarına erişim, bilgilendirme, yayın ve dokümantasyon, kültürel ve sanatsal faaliyetler alanında hizmet verdiğini vurgulayan Oya Uysal, büronun, AB'den de 2007 yılı için 25 bin 265 euro maddi destek aldığını kaydetti. Uysal, AB tam üyeliğinin, Türkiye vatandaşlarına önemli faydaları olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Temel hak ve özgürlükler kapsamında, demokratik ve şeffaf devlet anlayışının yaygınlaşması, sivil toplumun güçlendirilmesi, AB vatandaşlığı statüsünün kazanılması ve yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılması sağlanacak. Çevre alanında ise, 'Kirleten öder' ilkesinin benimsenmesi, hava ve su kalitesinin yükseltilmesi, doğal kaynakların ve doğal hayatın korunması, kimyasal maddeler ve endüstriyel riskler ile ilgili tedbirlerin güçlendirilmesi, ortak sorumluluk ve bilgiye ulaşımın sağlanması benimsenecek. Ayrıca, eğitim standartları iyileştirilerek, eğitim olanaklarının çeşitlendirilmesi, tüketici haklarının korunması başlıca avantajlardandır."

Tam üyelik olduğu takdirde, iş ve çalışma hayatında da çeşitli iyileştirmeler görüleceğine dikkat çeken Uysal, "Serbest dolaşım hakkının sağlanması, AB ülkelerinde çalışan Türk işçilere eşit muamele yapılması, AB ülkelerinde iş arama özgürlüğüne sahip olunması, işçi haklarının güçlendirilmesi, iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması kapsamında uygulamalar görülecek" diye konuştu.

Tarımda da mali destek mekanizmalarının güçlendirilerek, kayıt sistemleri ve veri ağlarının geliştirileceğine vurgu yapan Uysal, ulaştırma, iletişim, enerji, eğitim ve sağlık alanlarında eksikliklerin de giderileceğini söyledi. Mersin AB Yerel Bilgi Bürosu'nun, 2006 yılında çeşitli aktivitelerde bulunduğunu hatırlatan Uysal, bu kapsamda yaklaşık 3 bin kişiye AB'nin anlatıldığını kaydetti.

2007 yılında da bir dizi etkinliğe imza atacaklarını belirten Uysal, "Enformasyon, AB tarım politikaları, AB 7. Çerçeve Programı, AB taşımacılık politikası, AB çevre politikası konularında bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, kültürel aktivitelerde bulunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

(ÖT-MT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title