Haberler

Mersin: CHP Mersin İl Başkanlığı'ndan 'Limon Hasat Günü' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdemli İlçe Başkanı Namık Alan, 25 Kasım Cumartesi Günü Mersin'de Düzenlenen ve Olayların Yaşandığı "Limon Hasat Günü"nün Yanlış Zamanda Yapıldığını İleri Sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdemli İlçe Başkanı Namık Alan, 25 Kasım Cumartesi günü Mersin'de düzenlenen ve olayların yaşandığı "Limon Hasat Günü"nün yanlış zamanda yapıldığını ileri sürdü.

CHP Mersin il binasında partinin İl Saymanı Yılmaz Şanlı ile basın toplantısı düzenleyen Alan, Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi bünyesinde kurulan 'Turunçgil Tanıtım Gurubu'nca geçtiğimiz 25 Kasım Cumartesi günü Erdemli İlçesi'ne bağlı Tömük Beldesi'nde düzenlenen 'Limon Hasat Günü'nün yanlış zamanda yapıldığını söyledi. Üreticilerin D-400 Karayolu'nu trafiğe kapattığını ve aralarında kendisinin de bulunduğu 5 kişinin jandarma tarafından göz altına alındığını hatırlatan Alan, yaşanan olaya neden olarak, üreticinin içinde bulunduğu durumu gösterdi. Hasat günü için Mersin Valiliği ve Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği'ne (ERTUB) teşekkür eden Alan, "Limon Hasat Günü narenciye üreticisinin en zor gününe denk geldi. Üreticilerin vergi dairelerine olan borçlarından dolayı taşınmaz mallarına ve banka hesaplarına haciz konduğu, sulama için kullandıkları elektrik enerjisinin TEDAŞ tarafından kesildiği bir günde yapılan etkinlik halkta tepkiye neden olmuştur. Bu tamamen duygusal bir yaklaşımdır. İktidarı ve devleti bir arada bulan halk, çaresizliğinin bir ifadesi olarak, basın mensuplarına sorunlarını aktarmaya çalıştı. Bu sırada kargaşa yaşandı. Biz bu tür organizasyonların daha planlı yapılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Narenciye üreticisinin daha fazla sorun yaşamaması için acilen, "Ulusal Narenciye Konseyi" kurulması önerisinde bulunan CHP İl Saymanı Yılmaz Şanlı ise, narenciyede ihracatın artırılması için primin ton başına 100 dolara çıkarılması ve nakit ödenmesi gerektiğini söyledi. Narenciyenin 'Hal Yasası' kapsamında çıkartılması gerektiğini de belirten Şanlı, zabıta ekiplerince yapılan yol denetimlerinin sona erdirilmesi, üretim fazlalığı olan türlerde yeni fidan dikiminin yasaklanması ve sadece ihracat olanağı bulunan türlerin fidanının dikilmesine izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title