Haberler

Mersin: Bedensel Engellilere Tekerlekli Sandalye

Mersin'de Düzenlenen Törenle 101 Engelliye Tekerlekli Sandalye Yardımı Yapıldı.

Mersin'de düzenlenen törenle 101 engelliye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile Mersin Valiliği işbirliğinde gerçekleştirilen tekerlekli sandalye yardım töreni Edip Buran Spor Salonu'nda yapıldı.

Sandalye dağıtım töreni öncesi zihinsel engelli çocuklardan oluşan basketbol takımı kısa bir maç yaptı. Takım üyeleri maçın ardından salon içinde koşu yaptı. Zihinsel engellilerden oluşan bir koroda mini bir müzik dinletisi sundu. Engelli vatandaşların aileleri ile birlikte katıldığı dağıtım töreni öncesi konuşan Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, Türkiye genelinde 8,5 milyona yakın engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, kendisi gibi özürlü olan insanların yaşadıkları zorluklara karşı Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'ni kurduğunu ifade etti.

Türkiye'nin pek çok iline giderek engelli vatandaşlara yardım için çalıştıklarını anlatan Demirel, bunun sorunu çözmeye yetmediğini kaydetti. Bedensel engelliler için tekerlekli sandalyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Demirel, "Toplumda ancak bu şekilde yer alabiliyoruz. Ama sadece bunun olması değil, mimari anlamda, ulaşım anlamında, tedavi anlamında, eğitim anlamında her alanda yerimizi almak çok önemli" dedi.

Sokakta Yaşayan Çalışan Çocuklara Yönelik Hizmet Modeli Planlama ve Koordinasyon Çalıştayı'na katılmak için Mersin'e gelen Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış da katıldığı tekerlekli sandalye yardım töreninde, toplumun çağdaş olma göstergelerinden birinin de özürlülere verdiği önem olduğunu belirtti. Gerek özürlüler anlamında gerekse diğer alanlarda eksik ve sıkıntılar olmasına karşın bunların aşılmasının mümkün olduğunu ifade eden Barış, Türkiye'de uluslararası standartlarda özürlülere yönelik yasal düzenlemelerin geçen yıl itibari ile yapılmaya başlandığını anımsattı. Barış, "Ancak yasaların uygulamaya geçmesi, bir miktar ekonomik kaynağa ve zamana gereksinim duymakta. Zaman içinde bunlarda çözülecek. Yerel yönetimlerimiz özürlülerimizin ulaşabileceği bir alt yapıyı 5 yıl içinde sağlamak mecburiyetinde" diye konuştu.

Barış, Sosyal güvenceye bakılmaksızın özürlü insanlarında tüm eğitim olanaklarından yararlanabilmesi için devlet desteği bulunduğunu sözlerine ekledi.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, daha öncede düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımında 77 özürlü vatandaşa destek olmaya çalıştıklarını belirterek 2'si gerçekleştirilen törenle 101 tane daha tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını kaydetti.

SHÇEK kayıtlarına göre, Mersin'de bin 362 engelli vatandaşın bulunduğunu bildiren Aksoy, bunun gerçek rakamları yansıtmadığını, başvuru olmadığı sürece özürlülerin tespit edilemediğini dile getirdi. Vali Aksoy, bu anlamda İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3 aydır sürdürdüğü bir çalışma ile yıl sonuna kadar bu rakamı kesinleştireceğini ve buna göre hazırlanacak bir planla özürlülerin ve ailelerinin eğitimi gibi alanlarda programlar geliştirileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından, LCO Kıymetli Madenler Tic. Aş. sponsorluğunda alınan 101 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine Vali Aksoy tarafından dağıtıldı.

Törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, SHÇEK İl Müdürü Azmi Güşen, LCO Kıymetli Madenler Tic. A.Ş. Temsilcisi Cumhur Timuçin, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berika Bayraktar ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak katıldı.

(MT-AB-AB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title