Haberler

Mersin Barosu'ndan Yasa Dışı Hukuki Danışmanlık Şirketlerine Suç Duyurusu

Mersin Barosu, yetkisi olmadığı halde 'hukuki danışmanlık' adı altında yasa dışı faaliyetlerde bulunan ve vatandaşları yanlış yönlendirerek zarara uğrattığını tespit ettiği şirket yetkilisi hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yetkisi olmadığı halde yasal olmayan yollarla 'hukuki danışmanlık' adı altında faaliyetlerde bulunan ve vatandaşları yanlış yönlendirerek zarara uğratan söz konusu şüpheli veya şüphelilerin, Avukatlık Kanunu'nun 63. maddesini ihlal ettiklerini belirtti. Bu şüphelinin, sadece avukatların yapabileceği ve avukatlara tanınan hakları haksız olarak gasp ettiğini ifade eden Er, "Ayrıca şüphelinin bir şirket adı altında hukuki danışmanlık hizmeti vererek kazancını vergilendirmesinin de şüpheli olması ve yapmış olduğu bu eylemlerin suç oluşturması nedeniyle şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılıp, hakkında kamu davası açılması için Mersin Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Vatandaşları da uyaran Er, "Yasal olmayan hukuki danışmanlık adı altında hukuki faaliyetlerde bulunan firma ve şahıslara karşı vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Baromuza kayıtlı çok sayıda avukatımız var. Vatandaşlarımız hak kaybına uğramamak için avukatlarımızdan, yani yasal yollardan destek almalıdır. Mersin Barosu olarak, vatandaşlarımızın hakkını savunmak ve korumak, meslektaşlarımızın yetki alanına girerek haksız kazanç sağlayan bu kişilerin tespitini yaparak mücadele etmek görevimizdir. Bu şahıs veya şirketlerin peşini bırakmayacağız. Gerekli cezayı almaları için Mersin Barosu olarak yasal yollara başvurumuzu yaptık. Bu şekilde başka yasal olmayan faaliyetlerde bulunanların da tespitini yaparak yine suç duyurularında bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Er Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title