Haberler

Mersin: Atatürk'ün Manevi Kızı Ülkü Adatepe Tarsus'ta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün 83 yıl önce geldiği Mersin'in Tarsus İlçesi'nde şelaleyi gezdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün 83 yıl önce geldiği Mersin'in Tarsus İlçesi'nde şelaleyi gezdi.

TMMOB Tarsus Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Tarsus Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Adatepe, ilk olarak Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Kocamaz ile bir süre sohbet eden Ülkü Adatepe, daha sonra Belediye Meclis Salonu'na geçerek, burada Atatürk ile birlikte geçirdiği çocukluk yıllarını, hatıralarını ve düşüncelerini paylaştı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "Atatürk gerçekten Türk insanının değil, tüm dünya insanının örnek alması gereken bir liderdir. Kendisi ilk defa 17 Mart 1923'te gelmiştir. Ülkenin her tarafında olduğu gibi Tarsus'ta da büyük bir coşkuyla karşılanmıştır. Çocukları çok sevdiğini hepimiz biliyoruz ama bunu ilk ağızda öğrenmek bizleri mutlu ediyor. Ülkü Adatepe'ye, gelip bizlere o günleri yaşattığı için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, Ülkü Adatepe'ye Atatürk'ün 17 Mart 1923'te Tarsus Şelalesi'nde çekilmiş fotoğrafını ve Şahmeran tablosu hediye etti.

Ülkü Adatepe, daha sonra şelaleye geçerek burada yemek yedi. Adatepe, manevi babası Atatürk'ün fotoğraf çektirdiği ağacın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title