Haberler

Mersin: Anamur'da Festival Coşkusu

Mersin'in Anamur İlçesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Anamur Kültür ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Anamur Kültür ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Mersin Milletvekili Şefik Zengin, Gaziantep Milletvekili Ahmet Yılmaz, Anamur Kaymakamı Ali Uslanmaz, Bozyazı Kaymakamı Nusret Şahin, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Bahar ve sanatçı Yavuz Bingöl'ün de katıldığı kortej yürüyüşü, otogardan başladı Bankalar Caddesi'nde sona erdi.

Kortej yürüyüşü sonunda verilen kokteylde, misafirlere Anamur'un yöresel yemeği batırık ikram edildi. Daha sonra festival kapsamında, Anamur Belediyesi Meclis Salonu'nda çok sayıda çocuk sünnet edildi.

Yörük kültürünün de folklor, oyun ve türkülerle tanıtıldığı festival kapsamında, "Çağdaş Kent ve Ortak Yaşam Kültürü" konulu bir de panel düzenlendi.

Festival alanında fotoğraf ve resim sergileri ile devam eden Anamur Kültür ve Turizm Festivali, Anamur'a özgü cıngırtlak gösterileri ve plaj voleybolu turnuvası ile sürdü. Festival kapsamında sanatçı Yavuz Bingöl, bir konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title