Haberler

Mersin: Anamur'da "Atatürk'e Saygı, Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü"

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, Sivil Toplum Örgütleri Tarafından Kurulan Anamur Cumhuriyet Platformu Tarafından "Atatürk'e Saygı Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü" Gerçekleştirildi.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, sivil toplum örgütleri tarafından kurulan Anamur Cumhuriyet Platformu tarafından "Atatürk'e Saygı Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Anamur Otogarı'ndan başlayan yürüyüşe, çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Bulvarı boyunca yürüyen katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Atatürk'ün kendi sesinden verilen 10. Yıl Nutku vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Daha sonra platform adına konuşan emekli öğretmen Zeynep Oğuz, Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkmak, bu kazanımların elden alınmasına sessiz kalmamak için sivil bir inisiyatifin oluştuğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti dini, iktisadi, siyasi sömürüye ve işgale karşı kurulmuş bir devrim hareketidir. Cumhuriyet'in beyni, olmazsa olmazı laikliktir. Laiklik ise tehdit ve tehlike altındadır. Bu tehlikeyi paylaşmak amacıyla biraraya geldik" dedi.

Yürüyüş, marşların okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title