Haberler

Mersin: Akdeniz Belediyesi Aile Danışma Merkezi Kursiyerlerinden Kermes

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Dünyada Gelişen Trend İçinde Kadın ve Erkeğin İşbirliği İçinde Aile Bütçesini Genişletmesi Gerektiğini Belirterek, Bu Kapsamda Meslek Edindirme Kurslarının Önemli Bir Yere Sahip Olduğunu Söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, dünyada gelişen trend içinde kadın ve erkeğin işbirliği içinde aile bütçesini genişletmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda meslek edindirme kurslarının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Alt birim Akdeniz Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sürdürdüğü meslek edindirme kursları sürüyor. Kurs kapsamında eğitim gören kursiyerler hazırladıkları ürünleri, düzenlenen kermesle satışa sundu. Akdeniz Belediyesi hizmet binası yanında düzenlenen kermesin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy ve Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy katıldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, kadınların el becerilerini geliştirme ve meslek sahibi olmalarına yönelik düzenlenen kurslar aracılığıyla aynı zamanda aile bütçesine katkı sağlanmasının da amaçlandığını belirtti. Kurslar aracılığıyla işsiz vatandaşların kendi imkanlarıyla gelir sağlayabileceğini dile getiren Ersoy, "Dünyada gelişen trend içinde kadın-erkek işbirliği içinde aile bütçesini genişletmesi gerekiyor. Mühim olan burada üretmek ve üretileni de pazarlamak. Eğitimi bir bütün olarak görmek lazım. Yerel yönetim ve mahalli idarelerin işbirliği içinde çalışması gerekiyor" dedi.

Akdeniz Belediyesi olarak 3 yıldır "Altın Bilezik Projesi" adıyla bir çalışma yürüttüklerini anımsatan Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, işsizliğin yoğun olduğu Mersin'de, bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde çeşitli meslek edindirme kursları düzenlendiğini dile getirdi. Projeyi Güneş, Çilek ve Karaduvar mahallelerinde bulunan Aile Danışma Merkezleri'nde başarıyla yürüttüklerini kaydeden Yücesoy, buralarda düzenlenen kurslardan bugüne kadar yaklaşık 2 bin kursiyerin çeşitli meslekler öğrendiğini ve bir kısmının da bu sayede Serbest Bölge'de iş bulduğunu bildirdi. Kursları genişleterek belediyenin eski hizmet binasını, "Müfide İlhan Kurs Merkezi" adı ile hizmete açtıklarını ifade eden Yücesoy, "Bu işi daha da geliştirerek, eski hizmet binamızı restore ettik ve burayı bir okul haline getirdik. Halk Eğitim Merkezi'nin bir şubesi gibi oldu. Yaklaşık bine yakın insan burada kurs görüyor ve meslek ediniyor. Belediye önündeki bu kurduğumuz platformu, her 15 günde bir aile danışma merkezlerimizde sergileyerek ürünleri satışa sunacağız. Elde edilen gelir yine kursiyerlere kalacak. Akdeniz Belediyesi bu tür sosyal amaçlı projelere her zaman hazır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title