Haberler

Mersin: 7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası Grup Eleme Maçı

7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası A-1 Grubu Eleme Maçı'nda Türkiye, Kuzey İrlanda'yı 1-0 Mağlup Etti.

7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası A-1 Grubu Eleme Maçı'nda Türkiye, Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti.

Mersin Tevfik Sırır Gür Stadı'nda yapılan karşılaşmayı İsveçli Arwedahl Lena, Hakansoon Helen ve Bolli Eveline hakem üçlüsü yönetti. İlk yarıda her iki takımın da vasat bir oyun sergilediği karşılaşmanın ikinci yarısında atak olan taraf Türk Milli Takımı oldu. Hücumda özellikle Bilgin ve Reyhan ile gol arayan Türk Milli Takımı, savunmada da Çiğdem ve Mesil ile etkili oldu. İlk yarısı golsüz berabere biten karşılaşmanın ikinci yarısında, Türk Milli Takımı'nın baskılı oyunu 87. dakikada golü getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Esra, bu dakikada kalecinin öne çıktığını görerek, aşırtma bir vuruşla Türkiye'yi öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Kuzey İrlanda'nın beraberlik çabaları sonuç vermezken, uzatma dakikalarında ikinci sarı kartı gören Reyhan, 90+5. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Türkiye Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Hamdi Aslan karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada Türk bayan futbolunun tabiki bir galibiyetle kalkınmayacağını, bunun devamlılığını sağlamak için bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Aslan önlerinde uzun bir süre olduğunu hatırlatarak, "Şu anda sonuçlara çok fazla bakıp ne karamsar olmalıyız, ne de bu işi biz hallettik dememeliyiz. Bayanların belli bir yere gelmeleri için bizim tek hedefimiz buydu. Kazanmak tabi ki çok güzel bir şey. Oyuncularımı teker teker tebrik ediyorum. Ama sonuçta bu olay çok kısa zamanda halledilecek bir olay değil. Önümüzde daha 2 tane maç var. Eksiklerimizi de gördük. Ama önümüzdeki süreçte bayan futbolunun ilerlemesi için iyi bir başlangıç" dedi.

Turnuvada kendilerine bir hedef koymadıklarını da ifade eden Aslan, "Sonuçta 1 aylık bir takımız. Bütün arkadaşlarımızı tebrik etmek gerek. Hayatlarını bu işten kazanmadıkları halde büyük fedakarlık gösterdiler. Bu turnuvada çok büyük bir hedefimiz yok, önemli olan her oynadığımız maçta eksiklerimizi görmek ve daha iyi bir takım haline gelmek. Bundan sonraki 2 maçın da zorlu geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bayan Milli Takımı Teknik Sorumlusu Fethi Demircan da, bayan futbolunun Türkiye'de her geçen gün geliştiğini belirterek, "Ben şunu iddia ediyorum; Türkiye'de bayan futbolunun alt yapısı olsa samimiyetle söylüyorum ki, bayan futbolu en azından erkek futbolu kadar başarılı olacak. Biz bu çocuklarımızı yeni kurulan liglerden çekiyoruz. Bunların büyük çoğunluğu da sokaklardan geliyor. İnşallah UAFA'da tur atlayacağız ve büyük bir başarıya imza atacağız" şeklinde konuştu.

Kaydettiği golle Türkiye'yi galibiyete taşıyan Esra ise, kazanmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek topa vurduğunda gol olacağını anladığını söyledi.

Takımın başarılı oyuncularından Çiğdem de, kazandıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu takım 3 senedir hiç A Milli'ye açılmadı. Daha önce çok iyi işler yaptık. Şimdi A Milli olarak kendimizi gösteriyoruz. Bundan sonra da A Milli olarak çok şeyler yapacağız" dedi.

Kaleci Duygu ise, takım olarak bu yola yeni başladıklarını ifade ederek, "Çok kısa sürede hazırlandık. İnşallah öbür maçlarımızı da alıp gruptan çıkacağız. İyi olduğumuza inanıyorum. Ve çok istiyoruz. Gerçekten bayan futbolunun gelişebilmesi için başarı gerekiyor. Biz Türkiye'de bayan futbolunu ilerleteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title