Haberler

Mersin: 7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası Grup Eleme Maçı

7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası A-1 Grubu Eleme Maçı'nda Kuzey İrlanda, Grubun Favorisi Olarak Gösterilen Hırvatistan'ı 5-1 Mağlup Etti.

7. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası A-1 Grubu Eleme Maçı'nda Kuzey İrlanda, grubun favorisi olarak gösterilen Hırvatistan'ı 5-1 mağlup etti.

Burhanettin Kocamaz Stadı'nda yapılan karşılaşmayı İsveçli orta hakem Helen Hakasson ile yine İsveçli hakem Lena Arwedah ve Türk hakem Necla Akdoğan yönetti. Maça hızlı başlayan Kuzey İrlanda takımı, 4. dakikada geliştirdiği atakta Rebecca'nın sert şutuyla 1-0 öne geçti. 16. dakikada Kuzey İrlandalı Lyndsay'ın korner atışında, Ashley kafayla topu ağlara göndererek, takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Kuzey İrlanda, maçın ikinci yarısına da hızlı başladı. 60. dakikada Julie'nin ara pasıyla ceza alanına giren Sarah, düzgün bir plaseyle skoru 3-0 yaptı. 67. dakikada Lynsey'in ceza alanına yaptığı ortada topla buluşan Sarah, kendisinin 2., takımının 4. golünü attı.

Hırvatistan'ın geliştirdiği kontra atakta Maja, skoru 4-1 yapan golü kaydetti. Maçın 90. dakikasında Kuzey İrlanda'nın geliştirdiği kontra atakta, Sarah kendisinin 3., takımının 5. golünü kaydetti.

5-1 sona eren maçın ardından açıklama yapan Kuzey İrlanda Teknik Direktörü Wylie Alfie, grupta favori gösterilen Hırvatistan'ı yendikleri için mutlu olduğunu belirterek, bayan milli takımlarının ilk defa bir üst tura çıktığını söyledi. Alfie, çok mutlu olduğunu belirterek, "Grubumuzda favori gösterilen Hırvatistan'ı farklı yenmenin mutluluğunu yaşıyorum. İçimden ağlamak geliyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sahada ellerinden geleni yaptılar" dedi.

Alfie, burada bir tarih yazdıklarını belirterek, güzel bir organizasyon yaptıkları için Türk yetkilileri tebrik ettiğini söyledi.

Maçta 3 gol atan Sarah da, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Daha önce oynadığı 2 maçta doğru dürüst topa vuramadım. Burada çok iyi bir oyun sergiledim. 3 gol atarak takımımı galibiyete götürdüm. Çok iyi bir takım olduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title