Haberler

Mersin: 20-25 Kasım Diş Hekimliği Haftası

Diş Hekimleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Ekrem Duran, Bilimsel Olarak Kuruluşunun 100. Yılına Yaklaşan Diş Hekimliğinin Gündeminde, Artık Sahtecilik Gibi Konuların Olmaması Gerektiğini Söyledi.

Diş Hekimleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Ekrem Duran, bilimsel olarak kuruluşunun 100. yılına yaklaşan diş hekimliğinin gündeminde, artık sahtecilik gibi konuların olmaması gerektiğini söyledi.

Duran, 20-25 Kasım Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'deki gerek sağlık kültürü, gerekse eğitim düzeyinin düşüklüğü ve ekonomik nedenlerin, diş hekimliği hizmetlerinden yararlanılmasını azaltan nedenlerin başında geldiğini belirtti. Düzenli diş hekimine gitme ve diş macunu kullanım oranının AB ülkelerinin çok gerisinde olduğunu ifade eden Duran, verilen diş hekimliği eğitimi, diş hekimliğine yönelik teknolojik donanımlar ve diş hekimliği hizmetlerinin sunumu gibi konularda AB ve gelişmiş ülkeleri aratmayacak konumdaki Türkiye'de, insanların ağız ve diş sağlığının neden bu kadar bozuk olduğunun da sorgulanması ve çözüm üretilmesi gereken bir konu olduğunu kaydetti.

Duran, "Bilimsel anlamda kuruluşumuzun 100. yılına yaklaşmakta olduğu diş hekimliğinin gündeminde, artık sahteciler konusu olmamalıdır. Genel ve en önemli ülke sorunlarından biri olan eğitim eksikliği üzerine bu alanda da gitmeli, ağız ve diş sağlığının, genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulamalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title