Haberler

Mermer Ocağında Ölen İşçiler Toprağa Verildi

Konya'nın Beyşehir İlçesinde Bir Mermer Ocağında Çalışırken Yüksekten Üzerlerine Düşen Dev Mermer Kütlesinin Altında Hayatını Kaybeden Beyşehirli İşçiler, İlçeye Bağlı Çiçekler Köyünde Toprağa Verildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mermer ocağında çalışırken yüksekten üzerlerine düşen dev mermer kütlesinin altında hayatını kaybeden Beyşehirli işçiler, ilçeye bağlı Çiçekler köyünde toprağa verildi.

Beyşehir'e bağlı Yeşildağ beldesi yakınlarındaki bir mermer ocağında sabah 04.00 sıralarında gece vardiyasında çalışırken dağdan kopan yaklaşık 100 ton ağırlığındaki mermer bloğunun altına kalarak hayatını kaybeden Beyşehirli işçiler Vural Özeller (33) ile Selami Kaya'nın (35) bir minibüs içerisine konulan cenazeleri, Yeşildağ Sağlık Ocağı'nda yapılan otopsinin ardından doğum yeri olan Çiçekler köyüne getirildi. Köy girişinde cenazeleri karşılayan Özeller ile Kaya'nın eşi ve yakınları sinir krizleri

geçirdi. Minibüsü durdurup cenazeleri görmek isteyen acılı eş ve yakınlarını, köylüler sakinleştirmekte oldukça zorlandı. Acılı eşler ağıtlar yakarken, Çiçekler Köyü Camii'nde öğle namazı kılınmak üzere götürülen cenazeler daha sonra köy kabristanlığına getirildi. Kabristana minibüs içerisinde getirilen cenazeler, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mermer işçilerinden Selami Kaya'nın 15 gün önce bir bebeğinin dünyaya gelmesiyle birlikte 3. çocuğa sahip olduğu, mermer kütlesi altında kalan Sinoplu olduğu öğrenilen 1 çocuk babası işçi Aydın Yılmaz'ın ise eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yaklaşık 1.5 yıl önce mermer ocağında çalışmaya başlayan Beyşehirli işçilerin akşam saatlerini Çiçekler köyünde geçirdiği, 00.00-08.00 gece vardiyasına katılmak üzere geç saatlerde köyden ayrıldıkları belirtildi. Olay sırasında 6 kişinin bulunduğu, geride duran 3 işçinin mermer kütlesinin altında kalmaktan kurtulduğu, vardiya ustası Sinoplu işçi Aydın Yılmaz'ın ise tehlikeyi sezinleyerek, Beyşehirli işçileri uyarmak isterken kendisinin de blok altında ezildiği öğrenildi. Çiçekler köyünden

mermer ocağında vefat edenlerle birlikte 6 kişi çalıştığı, toplam 120 çalışanın bulunduğu bildirildi. Sinoplu işçi Aydın Yılmaz'ın cenazesinin de yakınları tarafından alındığı öğrenildi.

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Selami Kaya ile Vural Özeller'in dayısı olduğunu belirten Hüseyin Utaş, kazanın ihmal ve tedbirsizlikten kaynaklandığını iddia ederek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Utaş, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, bu ocakta geçtiğimiz yıllarda ölümlü ve yaralamalı birçok iş kazasının meydana geldiğini belirterek, "Bizim canımız yandı, başka canlar da yanmasın. Bu ocakta yetkililerin bir an önce gerekli tedbirleri almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, olay yerine görüntü almak üzere sabah erken saatlerde giden basın mensupları, mermer ocağı görevlileri tarafından kaza yerine alınmadı. Basın mensupları, ocağın 250 metre aşağılarından görüntü almayı başardı. Gazeteciler daha sonra şantiye bölümüne götürüldü.

(ARÖ-FM-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title