Haberler

Merkeze Atanan Bursa Valisi, Camide Cemaatten Helallik İstedi

Bursa'da altı yıla yakın Valilik yaptıktan sonra Merkez Valiliği'ne atanan Şahabettin Harput, bu sabah Ulucami'de bayram namazının ardından vatandaşladan helallik istedi.

Bursa'da altı yıla yakın Valilik yaptıktan sonra Merkez Valiliği'ne atanan Şahabettin Harput, bu sabah Ulucami'de bayram namazının ardından vatandaşladan helallik istedi.

Merkez Valiliği'ne atanan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bayram Namazını bu sabah Ulucami'de kıldı. Bursa Müftü Yardımcısı Yusuf Çelik'in Ramazan Bayramı ile ilgili vaazının ardından Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ulucami'yi tıklım tıklım dolduran cemaate bayram namazını kıldırdı. Namazın ardından hutbe okuyan Ay, İslam ülkelerinde zulüm gören tüm Müslümanlar için dua etti.

Hutbenin ardından merkeze atanan Bursa Valisi Şahabettin Harput, mihraba gelerek vatandaşlardan helallik istedi. 6 yıla yakın süredir Bursa için çalıştığını hatırlatan Vali Harput, "Azziz kardeşlerim bugün bayram. Cenabı Allaha şükürler olsun. Bu bayram insanların melekleştiği, birbiriyle sevgide, dostlukta, kardeşlikte bütünleştiği mübarek gün. Ben Bursa Valisi olarak yaklaşık 6 yıla yakın bir süre içersinde görev yaptığım bu mübarek şehirde, ruhani şehirden tayinim dolayısıyla ayrılıyorum. Görev yaptığım süre içersinde devletin güler yüzü, şevkat ve adaletli eli olarak hizmet vermeye çalıştım. Görev yapığım bu süre içersinde kırdığım insanlar olabilir. Burada sizden helallik diliyorum. Hepinize arzu veda ediyorum. Hepinizin bayramını mübarek ediyorum. Size hakkımızı helal ediyorum. Sizden helallik diliyorum. Sizi Allaha emanet ediyorum. Bayramınız mubarek olsun" dedi.

Vali Harput bu konuşmasınadan sonra cemaat ile bayramlaştı,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title