Haberler

Merkez Kafeteryanın Temeli Atıldı

Güncelleme:

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde yapılacak olan Merkezi Kafeterya temel atma töreninde 3 dilde dua okundu

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde yapılacak olan Merkezi Kafeterya'nın temel atma töreni Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

500 gün içinde teslim edilecek.

Haziran ayında ihalesine çıkılan merkezi kafeteryanın, Siirt Üniversitesi Yapı ve Teknik Daire Başkanlığınca idaresi sağlanan işin yüklenici firma tarafından 500 gün içerisinde teslim edileceği belirtildi. Rektör Erman temel atma töreni sırasında kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Üniversitenin hızlı bir gelişme sürecine girdiğini, bir yandan yeni akademik birimler kurulurken diğer yandan da bu birimlerin ihtiyaç duyduğu fiziksel alanların ve altyapıların oluşturulduğunu söyledi. Bu bağlamda 7 büyük yapı projesine başlandığını ifade ederken Siirt'in ve Siirt Üniversitesi'nin tıp fakültesi talebini yineledi.

Kafeterya 10000 m2 alana sahip.

Projenin Üniversite'ye Siirt'e ve Siirtlilere hayırlı olması temennisi ile konuşmasını bitirdi. Temel atma töreni kurban kesimi ile gerçekleştirilen Merkezi Kafeterya binasının 10.000 m2 alanda yapılacağı 3000 m2 kullanım alanına sahip olacak. Söz konusu binanın projesinde 8 adet asansör 6 adet yemekhane 2 adet kafeterya, oyun salonu, internet kafe, mutfak çamaşırhane ve depo bulunuyor.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Murat Erman Ahmet Aydın Osman Ören Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title