Haberler

Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, 25 baz puanlık faiz indiriminin sembolik ve motivasyon amaçlı bir indirim olduğunu belirtti.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, 25 baz puanlık faiz indiriminin sembolik ve motivasyon amaçlı bir indirim olduğunu belirtti.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enflasyonda önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olası düşüşlerin faizlere de yansıyacağına işaret etti.

Torun, "Enflasyonun şubat, mart, nisan aylarında düşmesiyle, yıllık bazda yüzde 6'lara gerilemesiyle faizlerde de aşağı yönde düşüşe neden olabilir. Bugünkü karar enflasyonda aşağı yönlü gidiş olacağı algısı için psikolojik açıdan önemli" dedi.

Kısıtlı faiz indiriminin inşaat sektörüne yansımalarına ilişkin ise Torun, "İnşaat sektörü olarak bizim genelde kabul ettiğimiz şey yıllık faizin tek haneli rakamlara düşmesidir. Yıllık tek haneli faiz oranları gayrimenkul sektöründe kredi kullanımı için önemli bir eşiktir" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Aziz Torun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title