Haberler

Merkez Bankası, Hükümete Düşük Enflasyonun Hesabını Verdi

Merkez Bankası, Hükümete Gönderdiği Mektupta, Haziran Ayı İtibarıyla Yıllık Enflasyonun, Yüzde 5,73 Olarak Gerçekleştiği Belirtilerek, Bunun 2009 Yılının İkinci Üç Aylık Döneminin Sonu İçin Yüzde 6,8 Olarak Belirlenmiş Olan Belirsizlik Aralığının Alt Sınırının Aşağısında Kaldığı Kaydedildi.

Merkez Bankası, hükümete gönderdiği mektupta, Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyonun, yüzde 5,73 olarak gerçekleştiği belirtilerek, 2009 yılının ikinci üç aylık döneminin sonu için yüzde 6,8 olarak belirlenmiş olan belirsizlik aralığının alt sınırının aşağısında kaldığı kaydedildi.

Merkez Bankası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a açık mektup gönderdi. Mektupta, Merkez Bankası'nın 2006 yılı başından bu yana enflasyon hedeflemesi rejimi uyguladığı anımsatılarak, bu rejim çerçevesinde Merkez Bankası'nın, temel amacı olan fiyat istikrarı konusundaki gelişmeler ile bu amaç doğrultusunda uygulanan politikalara ilişkin kamuoyuna hesap verme yükümlülüğü taşıdığı kaydedildi. Enflasyon hedefinden belirgin olarak sapıldığında veya sapma olasılığı ortaya çıktığında Merkez Bankası Kanunu'nun 42'inci maddesi uyarınca hesap verme sürecinin devreye girdiği ifade edilen mektuba, şöyle devam edildi:

"2009 yıl sonu enflasyon hedefi Hükümet ile birlikte yüzde 7,5 olarak belirlenmiştir. Merkez Bankası, 16 Aralık 2008 tarihinde yayımladığı "2009 Yılında Para ve Kur Politikası' başlıklı politika metninde, hesap verme yükümlülüğünün uygulanabilmesine yönelik olarak, üçer aylık dönemlerin sonu için oluşturulan yıl sonu hedefiyle uyumlu patikayı ve bu patika etrafındaki belirsizlik aralığının alt ve üst sınırlarını kamuoyu ile paylaşmıştır. Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon, yüzde 5,73 olarak gerçekleşmiş ve 2009 yılının ikinci üç aylık döneminin sonu için yüzde 6,8 olarak belirlenmiş olan belirsizlik aralığı alt sınırının aşağısında kalmıştır. Bu çerçevede, enflasyonun hedeflenen patikadan belirgin olarak sapmasının nedenleri ile orta vadeli hedeflere ulaşmak için alınan ve alınması gereken önlemleri açıklayan Enflasyon Raporu bilginize sunuldu." (ANKA)

(HLY/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title