Haberler

Merkez Bankası Genel Kurulunda "Hissedar" Tartışması

Merkez Bankası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı Tartışmalı Başladı. TOBB Başkanvekili Hüseyin Üzülmez, Merkez Bankası D Hissedarlarının İsim Listesini İstedi. Talebine Olumsuz Yanıt Alan Hüseyin Üzülmez, "Yaptığınız Hukuka Haykırı" Diye Bağırdı.

Merkez Bankası'nın Olağan Genel Kurul toplantısı tartışmalı başladı. TOBB Başkanvekili Hüseyin Üzülmez, Merkez Bankası D hissedarlarının isim listesini istedi. Talebine olumsuz yanıt alan Hüseyin Üzülmez,"Yaptığınız hukuka haykırı" diye bağırdı.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, bankanın hisse dağılımının gizli olmadığını belirterek, Üzülmez'in karşılaştığı duruma ilişkin olarak özür diledi.

Merkez Bankası'nın 2006 yılına ait 75'inci Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul toplantısı hareketli başladı. Toplantı başlamadan önce koridorda TOBB Başkan Vekili Hüseyin Üzülmez ile bazı banka yöneticileri arasında yaşanılan tartışma dikkat çekti. Üzülmez, yöneticilerden Merkez Bankası'nın D hissedarlarının isim listesini istedi. Ancak, yöneticiler bu hissedarların Türkiye Ticaret Sicil Kayıtlarına kayıtlı olduklarını, sır kapsamında yer aldığı için listeyi veremeyeceklerini ifade etti. Bunun üzerine Üzülmez, "Bu yaptığınız hukuka haykırıdır. Listeyi vermek zorundasınız" karşılığını verdi.

Kısa bir süre sonra da olayın büyümemesi için yöneticilerin listeyi verdikleri görüldü.

"GENEL KURUL ERTELEMESİ İSTERİM" RESTİ

Genel Kurul toplantısında söz alan Üzülmez, ticaret sicilinin sır olmadığını belirterek, "Merkez Bankası'nın hiçbir çalışanı hissedara böyle hitap edemez. Aksi halde İdari Mahkeme'ye giderek Genel Kurul'un ertelenmesini isteyebilirim. Bizim odalarımız bu bankanın kuruluşundan bu yana bankaya destek verdi. Bankanın memurları da bize saygı duymalı" diye konuştu.

Hazine'nin çoğunluk hissesine karşı, azınlık haklarını kullanarak "bilanço izleme" için erteleme talep edebileceklerini ifade eden Üzülmez, şöyle devam etti:

"D Grubu'nun 25 bin hissesi bulunuyor. Ama gelin görün ki bu toplantıya yüzde 95'i gelmemiş. Bu kadar da duyarsızlık olmaz. Eğer bizleri dinlemeyecekseniz ya hisselerimizi gerçek değerini belirleyin ya da bizi Emekli Sandığı'na alın."

YILMAZ ÖZÜR DİLEDİ

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, hisse dağılımının gizli olmadığını kaydederek, Üzülmez'in talebinin hukuk bürosu tarafından karşılandığı söyledi. Yılmaz, Üzülmez'e "Özür diliyorum. Ama bu arada milli bir ekonomiye hizmet veriyoruz. Bankanın güvenirliliğini zedelememeye çalışmak lazım" diye konuştu.

HİSSEDARLARIN İSYANI

Merkez Bankası'na 25 yıldır hissedar olan Adnan Bahar da, Merkez Bankası'nın sermayesinin eski parayla 25 milyar lira olduğunu anımsatarak, "Biz küçük hissedarlara 3 yıldır kar payı verilmedi. Ana sözleşmede kabul edilen bu sermaye tutarı değişmeli. Sadece küçük hissedarlara yapılan bu olayı kınıyorum. Bu hisseleri Munzan Sandığı'na toplayın. Bankalarımız Yunanlılara gidiyor. Ama biz satarsak suç olur. Bize temettü verin yada hisselerimi hibe etmeye hazırım" diye konuştu.

YILMAZ: BU BİZİM ÖDEVİMİZ

Yılmaz, Bahar'ın dile getirdiği temettü konusunu ödev olarak aldıklarını belirterek, "Bu konuyu değerlendireceğiz. Ne yapabiliriz bakacağız. Ama bir şey de çıkmayabilir. İlgililerle birlikte bakacağız" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title