Haberler

Merkez Bankası Faiz Oranlarını Düşürdü

Merkez Bankası, Kısa Vadeli Faiz Oranlarını 0,50 Puan Düşürdü.

Merkez Bankası, kısa vadeli faiz oranlarını 0,50 puan düşürdü.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Para Politikası Kurulu, Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo-Ters Repo Pazarı'nda uygulanmakta olan kısa vadeli faiz oranlarının indirilmesine karar verdi.

Buna göre, gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 9,25'ten yüzde 8,75'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 11,75'ten yüzde 11,25'e çekildi.

Geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00?17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 5,25'ten yüzde 4,75'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 14,75'ten yüzde 14,25'e indirildi.

Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı ise yüzde 10,75'ten yüzde 10,25'e düşürüldü.

-''ENFLASYONUN DÜŞÜK SEYRİNİ KORUYACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR''-

Açıklamada, son dönemde açıklanan verilerin, iktisadi faaliyete dair kısmi toparlanma işaretleri içerdiği, bununla birlikte, küresel ekonomideki olumsuzlukların giderilmesinin uzun zaman alabileceğinin anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Nitekim, dış talep zayıf seyrini sürdürmekte, yurt içi yatırım talebi gerilemektedir. İktisadi faaliyetteki toparlanmanın yavaş ve kademeli olacağı, istihdam koşullarındaki mevcut durumun bir müddet daha süreceği ve bunun neticesinde enflasyonun düşük seyrini koruyacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede, Haziran ayında baz etkisi ve vergi ayarlamaları nedeniyle yıllık enflasyonda gözlenebilecek yükselişin kalıcı olmayacağı tahmin edilmektedir.''

Kurul, bundan sonraki faiz indiriminin ölçülü olabileceği ve para politikasının aşağı yönlü esnekliğini uzunca bir süre korumasının gerekebileceği, iktisadi faaliyete dair toparlanma işaretlerinin belirginleşmesi halinde ise faiz indirimlerinde bir yavaşlamanın veya indirimlere ara vermenin gündeme alınabileceği değerlendirmesinde bulunmuştur.''

Kurulun, piyasadaki Türk lirası likidite durumunu ve gelecek döneme ilişkin öngörüleri de ayrıntılı olarak incelediği kaydedilen açıklamada, temel fonlama aracı olan bir haftalık repo işlemlerine ilave olarak, gerektikçe üç aya kadar vadeli repo işlemlerinin de kullanılmasının faydalı olacağı konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title