Haberler

Merkez Bankası Yıl Sonu Dolar Kuru Beklentisini Düşürdü

Güncelleme:

Merkez Bankası mayıs ayı beklenti anketini açıkladı. Buna göre yıl sonu dolar kuru beklentisi 3,8352 TL'den 3,8027 TL'ye geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı ankete göre, enflasyon beklentisindeki bozulma sürerken, dolar kuru beklentisi bir kez daha geriledi. Diğer taraftan faizde yükseliş beklentisi artmaya devam ediyor.

TÜFE BEKLENTİSİ YÜZDE 9,53 OLDU

Mayıs ayı anket sonuçlarına göre cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 9,53 oldu. Önceki ankette bu rakam yüzde 9,28 olarak kaydedilmişti.

Anket katılımcılarının enflasyon beklentisinde 5 aylık artış 184 baz puan. 24 ay sonrası enflasyon beklentisi de yüzde 7,87'den yüzde 7,93'e çıktı.

DOLAR KURU BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Ankette yıl sonu dolar beklentisi de 3,8352'den 3,8027'ye geriledi ve böylece yıl sonu dolar beklentisindeki düşüş üçüncü ayına girdi.

2016 yılının 3. çeyreğine kadar stabil bir görüntü çizen cari yıl sonu Dolar/TL tahminleri Ekim ayında yukarı yönlü kırılma yaşamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekonomi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title