Haberler

Merkel: Zirve, Avro Bölgesi İçin Önemli Bir İşaret Verecek

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Angele Merkel, Avro Para Birimi Kullanan 15 Ülke Liderinin Katılımıyla Bu Akşam Düzenlenen Zirvenin, 'Piyasalar ve Avro Bölgesi İçin Önemli Bir İşaret Vereceğini' Söyledi.

Almanya Başbakanı Angele Merkel, Avro para birimi kullanan 15 ülke liderinin katılımıyla bu akşam düzenlenen zirvenin, ''piyasalar ve Avro bölgesi için önemli bir işaret vereceğini'' söyledi.

AB dönem başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin evsahipliğini yaptığı zirveye katılmadan önce basının sorularını yanıtlayan Angela Merkel, ''Bu toplantı, Avro bölgesinde ortak koordineli bir biçimde hareket edilmesi için karar verilerek, ülkelerin mali piyasalarda istikrarı sağlamasını hedefliyor'' dedi.

Zirvede, Avro kullanan 15 ülke arasında mali krize karşı, ''ortak bir eylem planı''nın oluşturulmasına çalışılacak. Bu akşam çıkacak sonuçlar, çarşamba günü 27 ülke liderinin katılımıyla Brüksel'de düzenlenecek AB zirvesine sunulacak.

Krizin daha fazla derinleşmesine karşı, AB'deki bankacılık sisteminin korunması için alınacak önlemlerin tartışmaya açılacağı zirvede 15 ülke, özellikle İngiltere örneğinde olduğu gibi zor durumdaki bankaların kurtarılmasına ve bankalararası kredi alış verişinin kolaylaştırılmasına yönelik eylem planını masaya yatıracak.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title