Haberler

Merkel: "Tüm Vaatlere Sadık Kalınacak"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB Üyeliği Konusunda Ayrıcalıklı Ortaklık Fikrine Daha Yakın Olduğunu İfade Ederek, Ancak Ahde Vefa İlkesine Sadık Olduklarını ve Anlaşmalar Çerçevesinde Verilen Tüm Vaatlere Sadık Kalınacağını Bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda ayrıcalıklı ortaklık fikrine daha yakın olduğunu ifade ederek, ancak ahde vefa ilkesine sadık olduklarını ve anlaşmalar çerçevesinde verilen tüm vaatlere sadık kalınacağını bildirdi.

Merkel, Türk-Alman Ekonomi Forumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki özelleştirme çalışmalarını görünce, Alman iş adamlarına bu projelerde daha fazla yer almaları gerektiğini söylediğini dile getirerek, Alman iş adamlarının Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmalarını istediğini kaydetti.

Angela Merkel, Türkiye'de yapılan reformlardan da övgüyle söz ederek, hayata geçirilen bu reformlarda büyük ilerleme kaydedildiğinin görülmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bundan yaklaşık 1 yıl önce Türkiye ile AB arasında tam üyelik müzakerelerinin başladığını hatırlatan Başbakan Angela Merkel, 3 Ekim 2005 tarihinde Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusundaki sürecin başladığını belirtti.

Merkel, bu süreçte Başbakan Erdoğan ile kendisinin sıklıkla bu konuyu tartıştığını ifade ederek, ''Açık yüreklilikle bu konuyu tartıştık ve sanırım bu açık konuşmalar karşılıklı güvenimizi de artırdı. Hristiyan Demokrat Birliği Başkanı olarak ben bir öncelikli ortaklık, bir ayrıcalıklı ortaklık fikrine daha yakınım. Ama ahde vefa ilkesine de sadığız. Dolayısıyla anlaşmalar çerçevesinde verilen tüm vaadlere sadık kalınacak''dedi.

Merkel, Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi için daha çok çabaya ihtiyaç bulunduğunu belirterek, ''Aynı zamanda belli dönüm noktaları ve engeller bu yol boyunca karşımıza çıkacak, bunu biliyoruz '' diye konuştu.

Angela Merkel, Türk-Alman Ekonomi Forumundaki konuşmasında, toplantıda farklı kaynaklardan AB üyeliği konusunda dile getirilen görüşleri dinlediğini ifade etti.

Dile getirilen bu görüşlerde katıldığı ve katılmadığı noktalar bulunduğunu belirten Merkel, ''AB ile Türkiye arasındaki yolda ilerlemek için daha epeyi çabaya ihtiyaç var. Bunu bir arada yapacağız. Aynı zamanda belli dönüm noktaları ve engeller bu yol boyunca karşımıza çıkacak bunu biliyoruz'' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin reformlara ara vermeden devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title