Haberler

Merkel-Ratas Görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) aldığı kararların tüm üye ülkelerce uygulanması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) aldığı kararların tüm üye ülkelerce uygulanması gerektiğini söyledi.

Merkel, Berlin'de Estonya Başbakanı Jüri Ratas ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, geçen ay Brüksel'de yapılan NATO zirvesinde alınan kararlara işaret ederek, hem ABD ve Kanada'nın hem de Avrupalı üyelerin ittifakın işlevinin öneminin farkında olduğunu vurguladı.

NATO üyelerinin birbirilerine güvenen ortaklar olması gerektiğine dikkati çeken Merkel, "Galler ve Brüksel'deki NATO zirvelerinde aldığımız kararları hep birlikte uygulamamız lazım. Bu, NATO üyesi her ülkenin ortak yükümlülüğüdür." ifadelerini kullandı.

-"Paris Anlaşması'ndan vazgeçmeyeceğiz"

Merkel ayrıca ABD ile aralarında Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararında olduğu gibi bazı görüş ayrılıkları bulunduğuna vurgu yapan Merkel, ülke olarak küresel iklim yükümlülüklerinin ve Paris Anlaşması'nın sürdürülmesinden yana çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

-Yunanistan'a mali yardım

Yunanistan'da mali yardım yapılması konusundaki tartışmalara da değinen Merkel, Avro Grubunun bugün bu konuda sonuç almasını dilediğini belirtti.

Yunanistan'ın çabalarını takdir etmenin başka ödemeleri de mümkün kılmak için gerekli olduğunu dile getiren Merkel, "Bu konuda prensipler belli. Avro Grubunun bunun için yoğun bir hazırlık yürüttüğünü düşünüyorum. " dedi.

Üç AB üyesi ülke hakkında başlatılan işlem

Merkel, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun, yasal zorunluluğa rağmen mülteci kabul etmeyi reddeden Çekya, Macaristan ve Polonya hakkında AB hukukunu ihlal ettikleri gerekçesiyle başlattığı işleme ilişkin de "Komisyon kendi sorumluluğu çerçevesinde yapması gerekeni yapıyor. Komisyonun bu konudaki davranışında eleştirecek bir yön olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Estonya'nın 1 Temmuz'dan itibaren 6 aylık AB dönem başkanlığını üstleneceğini anımsatan Merkel, Estonya'dan AB gündemindeki sığınmacılar konusunda mucize bir atılım gerçekleştirmesinin beklenmediğini belirtti. Merkel, bu konuda üye ülkeler arasında sert tutumların var olduğuna dikkat çekti.

"AB içinde birlikteliği sağlamaya çalışacağız"

Estonya Başbakanı Ratas da AB'de terörizm, sığınmacılar, enerji güvenliği, ekonomik istikrarsızlık, Rusya ve Suriye'deki savaş gibi çok sayıda sorunla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, Estonya'nın dönem başkanlığı sırasında en çok AB içinde birlikteliği sağlama yönünde çaba harcayacaklarını vurguladı.

Üye ülkeler arasında denge kurmaya çalışacaklarını belirten Ratas, sorunların çözümü için dayanışma, dış sınırların korunması ve güçlü bir iş birliğinin gerekli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Angela Merkel Almanya Estonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title