Haberler

Merkel'nin Türkiye Ziyareti Alman Basınında

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye yaptığı iki günlük ziyaret hakkındaki haber ve yorumlar, Alman gazetelerinde geniş şekilde yer aldı.

Alman Die Welt gazetesi, manşetten ''Erdoğan Merkel'den yardım rica etti'' başlığıyla verdiği haberde, Merkel'in Türkiye ziyareti ayrıntılı olarak anlatıldı.

Merkel'in CDU (Hristiyan Demokrat Birlik Partisi) Genel Başkanı olarak Türkiye'nin AB'ye ayrıcalıklı ortak olarak alınması taraftarı olduğu, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Alman hükümetinin mevcut anlaşmalara itaat edeceği garantisi verdiği belirtildi.

Die Wele gazetesinde ''Avrupa'nın kenarında'' başlığıyla yer alan bir yorumda, ''AB'nin Türkiye'nin tam üyeliği konusundaki çekimser tutumunun Türkiye'yi aşırı milliyetçilerin ve aşırı dincilerin kucağına düşürebileceği'' kaydedildi.

Gazetede, ''Boğaz'da ay ışığı serenatı'' başlığıyla yer alan diğer yorumda, Merkel'in Ankara ve İstanbul'a yaptığı iki günlük ziyaretin, bu zamana kadar yaptığı en zorlu dış ziyaret olduğu belirtildi.

Merkel'in Erdoğan'la ''Kıbrıs, dini azınlıklar ve Kürt meselesini'' konuştuğu belirtilerek, ''Merkel tüm sorunlara rağmen, Türkiye'nin İslam dünyasına bir köprü olarak vazgeçilmez olduğunu biliyor'' ifadesi kullanıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan haberde, Merkel'in ziyareti sırasında öncelikli olan konunun Türkiye'nin AB'ye girme çabaları olmadığı ifade edilirken, önceliğin aktüel sorunlara verildiği ifade edildi.

Haberde, Türkiye'nin AB'ye girme çabalarının zannedildiği gibi Merkel'in temaslarında ana konuyu oluşturmadığı, Merkel'in Erdoğan'la yaptığı görüşmelerde, Orta Doğu'daki sorunlar ve Iran'ın nükleer programı konusunun ön plana çıktığı bildirildi.

Alman Berliner Morgenpost gazetesi de Merkel'in Türkiye ziyaretine ayrıntılı şekilde yer verdi.

Öte yandan Angele Merkel, Almanya'nın 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren AB Dönem Başkanlığını üstlenmesi nedeniyle yayınladığı video mesajında, Türkiye ile AB arasında yapılan müzakerelerin ucu açık olarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Merkel, mesajında ''Hırvatistan ve Türkiye ile üyelik müzakereleri sürüyor. Ancak yakın sürede AB'ye hiçbir yeni üye almayacağız. Türkiye ile yapılacak üyelik müzakereleri ucu acık sürdürülmeli'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title