Haberler

Merkel En Güçlü Partiyiz- Merkel Seçmen Bize Dört Yıl Daha Almanya'yı Yönetme Yetkisini Verdi

- Merkel en güçlü partiyiz Merkel seçmen bize dört yıl daha Almanya'yı yönetme yetkisini verdiBERLİN - Dün yapılan genel seçimlerin ardından bu gün basın mensuplarının karşısına çıkan CDU/ CSU Başbakan adayı Angela Merkel, Kondrad Audenauer Haus'da düzenlediği basın toplantısında,...

- Merkel en güçlü partiyiz

Merkel seçmen bize dört yıl daha Almanya'yı yönetme yetkisini verdi

BERLİN - Dün yapılan genel seçimlerin ardından bu gün basın mensuplarının karşısına çıkan CDU/ CSU Başbakan adayı Angela Merkel, Kondrad Audenauer Haus'da düzenlediği basın toplantısında, oylarını Hıristiyan Birlik partilerinden yana kullanan seçmenlere teşekkür etti.

19. Federal hükümetin kurulabilmesi için Liberal Parti ve Yeşillerle koalisyon için görüşeceklerini ve görüşmelerine Sosyal Demokrat Parti ile de devam edeceklerini söyledi. SPD Başbakan adayı Markin Schulz'un muhalefette kalacağız açıklamasına rağmen hükümet kurma konusunda SPD ile de görüşeceklerini söyledi. İlk başbakan olduğu zaman SPD ile CDU arasında oy farkının bir puan olduğunu şimdi ise 12 puan olduğu belirtti.

Hıristiyan Birlik Partilerinden Almanya isen Alternatif Parti (AfD)'ye bir milyon oy kayması olduğunu dikkat çeken Merkel, bu oyları tekrar geri alabilmek için iyi politikalar oluşturarak çalışacaklarını belirtti. Diğer partilerden de oy kayması olduğunu belirten Merkel, alınan seçim sonucunun sorumlusu olduğunu söyledi. Zor bir seçim olduğu bildiğini ve buna göre hazırlıklar yaptıklarını açıklayan Merkel, CDU/CSU Partilerinin oy kaybetmesine rağmen seçimden en güçlü parti olarak çıkmasının gereğini yerine getireceklerini 15 Ekim'de yapılacak olan Aşağı Saksonya eyalet seçimlerinin yapılmasının ardından sağlıklı bir koalisyon kurulması görüşmeleri tamamlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title