Haberler

Meriç Belediyeler Birliği Olağan Toplantısı

Edirne'de, Meriç Belediyeler Birliği Olağan Toplantısı yapıldı.

Edirne'de, Meriç Belediyeler Birliği Olağan Toplantısı yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, birliğin Edirne sınırlarındaki belediyeler arasında işbirliği yapmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Gündem  maddelerinin  görüşülerek 2016 bütçesinin karara bağlandığını dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan belediyelerin bir çoğuna Yunanistan sınır komşusudur. Yunanistan, 'İnterrek Projesi'ne hiç kapılarını açmadı. Avrupa Birliği tarafından bu proje onaylanmasına rağmen, Yunanistan deniz sınırının kendi isteği doğrultusunda belirlenmemesinden dolayı. Burada sınırlar belli değil, bu yüzden biz sınır ötesi işbirliği yapmak istemiyoruz. Bu bir dezavantaj  oluşturuyor. Yunanistan'ın bu tavrı nedeniyle ne interrekten ne de IPA'da yararlanacak projeler yapılamadı. Bu konuyu Brüksel'de de dile getirdim. Onlardaki yetkililer de Yunanistan'la bu konu hakkında görüşeceklerini söylediler."

Toplantıya Meriç Belediyeler Birliği'ne üye Edirne, Havsa, İpsala, Esetçe, Yenikarpuzlu, Beğendik, Küplü ve Subaşı belediyelerinin başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yunanistan Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title