Haberler

Mercedes-benz: "Kapılar Otomatik Olarak Kilitlenir"

Mercedes-benz Türk A.ş Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tülin Steinhaeuser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mercedes Marka Makam Aracının Kapılarının Kilitlenmesi ile İlgili Olarak, "Gas (Gefaehrdeten Alarm System-tehlike Durumunda Alarm Sistemi) Güvenlik Sistemiyle Donatılmış Zırhlı Araçlarda Koruma Kapıları Kapattığında, Araç İçerideki Kişinin Korunması Amacıyla Kapılar Otomatik Olarak Kilitlenir" Dedi.

Mercedes-Benz Türk A.Ş Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tülin Steinhaeuser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mercedes marka makam aracının kapılarının kilitlenmesi ile ilgili olarak, ''GAS (Gefaehrdeten Alarm System-tehlike durumunda alarm sistemi) güvenlik sistemiyle donatılmış zırhlı araçlarda koruma kapıları kapattığında, araç içerideki kişinin korunması amacıyla kapılar otomatik olarak kilitlenir'' dedi.

Steinhaeuser, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, şu bilgileri verdi:

''GAS adı verilen bu sistem aracın tanımlanmış ve arzu halinde kullanıcı tarafından devreye alınabilen özelliklerinden biridir. Sistem devreye alındığında aracın siren ve ikaz elemanları devreye girer, merkezi kilitleme ile araç kendini kilitler ve korumaya alır. Herhangi bir kapıdan araç terk edilmek üzere kapı kilidi açılsa bile, kapı kapandıktan sonra araç kendini tamamen koruma maksatlı kilitler.''

Korumaların aracın güvenlik sistemini önceden devreye sokup panik halinde bunu unutmuş olabileceği ihtimalini düşündüklerini kaydeden Steinhaeuser, ''Prensip olarak zırhlı araç konvoyundaki bir başka aracın, mutlaka zırhlı olan aracın mekanik anahtarını yanında bulundurmasını tavsiye ediyoruz. Böylece bugün Başbakanımızın yaşadığı olayda olduğu gibi panik ve kriz nedeni ile hata yapılabilecek durumlarda aracın dışarıdan açılması mümkün olacaktır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title