Haberler

Mercedes, Aksaray'dan 1 Milyar Euroluk Kamyon İhraç Edecek

Güncelleme:

Aksaray'daki fabrikasında 250 bininci kamyonu banttan indiren Mercedes, çoğu anavatanı Almanya olmak üzere bu tesisten 1 milyar euroluk kamyon ihraç etmeye hazırlanıyor.

2018 itibarıyla toplamda 470 milyon euroluk yatırım yapılan Mercedes- Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda üretilen 250 bininci kamyon banttan indi ve İtalya'ya ihraç edilmek üzere yola çıktı. 2017'de kamyon ihracatını bir önceki yıla oranla yüzde 38 artıran fabrika, önümüzdeki yıllarda ihracatını daha da yükseltmeyi hedefliyor.

MÜHENDİSLİK İHRAÇ EDİYOR

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Mercedes Aksaray fabrikasından çoğu Almanya'ya olmak üzere 1 milyar euroluk kamyon ihraç edeceğiz. Anadolu'nun göbeğindeki Ar-Ge merkeziyle dünya kamyon piyasasının baş aktörlerinden biri haline geliyoruz" dedi. 215 Ar-Ge personeli ile gerçekleştirilen mühendislik çözümlerinin de ihraç ürünü olduğunun altını çizen Sülün, "65 milyon dolar sadece Aksaray'dan dünyaya ihraç edilen mühendislik. Aksaray dünyanın sayılı Ar-Ge merkezlerinden biri olacak, dünyaya teknoloji ve mühendislik sunacak" bilgisini verdi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. Andreas Bachhofer ise, "Bugüne kadar yüksek kalitede 300'den fazla tip araç ve 250 bin kamyon bu fabrikanın üretim bantlarından inerek müşterilerimiz ile buluştu" ifadesini kullandı.

46 ROBOT GÖREV YAPIYOR

Mercedes-Benz Aksaray kamyon fabrikası üretimi 2 katına çıkartacak.

2016'da 113 milyon euroluk yatırım hayata geçiren Mercedes-Benz Türk Aksaray kamyon fabrikası, bugün yatırımlarının yüzde 88'ini tamamladı.

Mevcut arazisi genişletilen fabrikadaki yeni Ar-Ge merkezi de Eylül 2018'de faaliyete geçiyor. Daimler Global ağı içerisinde Mercedes-Benz uzun yol kamyonlarının testleri sadece bu merkezde yapılacak.

İlk defa 2000 yılında robot teknolojisiyle tanışan fabrikada bugün 46 adet robot görev yapıyor.

AGV'LER GÜNDE 170 KM YOL YAPIYOR

Mercedes-Benz Türk Aksaray kamyon fabrikası, Endüstri 4.0 ilkeleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Fabrika üretim aşamasına, 22 adet AGV'yi (Automated Guided Vehicle - Sürücüsüz Otonom Araç) entegre etti. Ekonomik ve çevre dostu taşıma sağlayan AGV'ler fabrikada günde ortalama 170 km yol yapıyor. AGV'ler sayesinde çalışanlar ağır taşıma işlerini yapmak zorunda kalmıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mercedes Benz Mercedes Almanya Aksaray Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title