Haberler

Meram'da Z-Kütüphane Yoğun İlgi Görüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği 15 Z-Kütüphane yoğun ilgi görüyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği 15 Z-Kütüphane yoğun ilgi görüyor.

Geçen yıl hizmete açtıkları 15 okuldaki Z-Kütüphanelerin yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "15 Temmuz şehitlerimizin anısına; 15 şehidimizin ismini verdiğimiz Z-Kütüphaneler, farklı ve renkli iç mimari tasarımıyla, yeni ve geniş kitap seçenekleriyle, elektronik kürsü, bilgisayar ve internet hizmetleriyle çocuklarımızın kendilerini özel hissetmelerini sağlamaktadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza ve gençlerimize yapılacak yatırımın en önemli yatırım olacağının bilincindeyiz. Bu kapsamda Z-Kütüphane ağını geliştireceğiz. Yapımını tamamladığımız 3 ayrı sosyal tesise de bu zengin kütüphaneleri kuruyoruz" dedi.

Meram Belediyesi tarafından Z-Kütüphanelerin kazandırıldığı okullardan biri de Konya Lisesi. 15 Temmuz şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok'un isminin verildiği kütüphane, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

"Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır"

Okullara kazandırdığı örnek kütüphanelerden dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür eden Konya Lisesi Müdürü Zübeyir Yavuz, "Bu kütüphane geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ufuklarının açılması ve kaynak noktasında bizi çok rahatlattı. Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Bu nedenle başkanımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Kütüphanemiz sabahtan akşama kadar öğrencilerimize hizmet veriyor" dedi. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Zekeriya Kılıç da, "Özellikle 15 Temmuz şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok'un isminin verildiği bu kütüphaneyi okulumuza kazandırdığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burası, sistemli bir şekilde bizi rahatlattı. Öğrencilerimiz nezih bir ortamda ders çalışıyorlar, boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Gelecek için çok güzel bir yatırım" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler de kendilerine modern bir kütüphaneyi hediye eden Meram Belediyesine teşekkür etti. Öte yandan, Meram Belediyesi tarafından da Kütüphane Haftası nedeniyle çok sayıda okula kitap desteğinde bulunulduğu belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meram Belediyesi Fatma Toru Konya Politika Güncel Haberler

title