Haberler

Meram'da İhtiyaç Sahipleri Ramazan'da da Yalnız Bırakılmıyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayında da gıda yardımında bulunarak ailelerin yüzünü güldürüyor.

Yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayında Meram Belediyesi, ilçe genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tahkikat sonucu tespit edilen aileler Harmancık Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardım Merkezi'nde her türlü alışverişlerini yapabiliyorlar.

"Göreve geldiğimizde ilk olarak sosyal yardım merkezini açtık"

Göreve geldiklerinde ilk olarak hizmete açtıkları tesisin Sosyal Yardım Merkezi olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yıl içerisinde ihtiyaç sahibi aileler merkezimizden faydalanmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olan ramazanda da bu yardımlarımız artarak devam etmektedir. Harmancık Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardım Merkezimizde giysi, gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaç maddelerini kapsayan 158 çeşit ürün yer alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve mülteciler, yapılan tahkikatlar neticesinde 1'inci, 2'nci ve 3'üncü derece olarak sınıflandırılıp 1'inci derecede 241 ihtiyaç sahibi ailemiz yılda 12 kez, 2'nci derecede 761 aile yılda 4 kez ve 3'üncü derecede 960 aile ise yılda 2 kez merkezimizden alışveriş yapmaktadır" diye konuştu.

"Her yıl 7 bin 574 ihtiyaç sahibi faydalanıyor"

Meram'ı kardeşçe yaşanan bir ilçe haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Toru, "Daha önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belirlenen yardım paketleri hediye edilirken şimdi bu merkezde onlar kendi ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapabiliyorlar. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, belediyemizce oluşturulan yardım kartı ile birlikte kartta belirtilen tarihte merkezimizden rahat bir şekilde alışverişlerini yapabiliyorlar. Her yıl toplam 7 bin 574 ihtiyaç sahibi hemşehrimiz Sosyal Yardım Merkezimizden faydalanıyor" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konya Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title