Haberler

Meram'da 4 Mahallede Daha Sağlık Taraması

Güncelleme:

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Ekipleri 4 mahallede daha sağlık taraması gerçekleştirdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, taramaların yanında sağlık noktasında temel eğitimlerinde verildiği çalışmalar hakkında "Belediye olarak insanlarımızın her türlü ihtiyacında yanında olma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da örnek çalışmalara imza atan Meram Belediyesi, mobil araçla daha önce köy veya kasaba statüsünde bulunan, merkeze uzak mahallelerde yaşayanlara yönelik sağlık taramalarına ara vermeden devam ediyor. Bu amaçla son olarak Çomaklı, Sadıklar, Kavak ve Kaşınhanı mahallelerinde sağlık taramaları gerçekleştirildi. Kadınlar ve çocukların öncelendiği taramalarda mevsimlik kadın işçiler ve çocuklara da özel önem verildi.

DOKTORLAR VE UZMANLAR ÇOK YÖNLÜ TARAMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Meram Belediyesinin mobil aracının yanısıra Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü aracınında katıldığı çalışmada vatandaşa diş sağlığı kontrolleri, şeker ve tansiyon ölçümleri, anne ve çocuk sağlığı ve gebelik eğitimleri ile psikolojik danışmanlık hizmetleri verildi.Sağlık kontrolünden geçmeyen hiç kimsenin kalmamasının hedeflendiği bu programaa, Halk Sağlığı Uzmanı eşliğinde Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları ve Meram Belediyesi bünyesindeki psikolojik danışmanlar da katıldı. Sağlık haftası dolayısıyla gerçekleştirilen taramada mahallelerde yaşayan kadın ve çocuklarlabirlikte kadın tarım işçileri ve onların çocukları da ihmal edilmeyerek sağlık kontrolünden geçirildi. İç düzenlemesi tamamen Meram Belediyesi'ne ait Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyesinde dizayn edilen mobil araca Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü aracının da eşlik ettiği kontrollerde her vatandaşla bire bir görüşmeler gerçekleştirildi. Taramalardan sonra ayrıca, kadın ve çocuklara çeşitli hediyelerde takdim edildi.

"BU ÇALIŞMA, İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIMIZIN BİR TEZAHÜRÜDÜR"

Belediye olarak fiziki hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik alanında da Türkiye'ye örnek çalışmaların altına imza attıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram'ın tüm mahallelerinde ihtiyaçlara yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. "Belediye olarak her zaman insanlarımızın taleplerine yönelik çalışmaların yanısıra sosyal ihtiyaçlara da cevap verme gayreti içerisinde olduk" diye konuşan Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu kapsamda merkeze belirli mesafede bulunan mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ve özellikle tarım işçilerinin sağlık hizmeti almaları zorlaşabiliyor. 7'den 70'e her birey ve tabi ki her bireyin sağlığı bizim için çok önemli. İnsan odaklı hizmet anlayışımızın bir göstergesi olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı uzmanlarımız mahallelerimizde sağlık kontrolü gerçekleştiriyor. Bunun son örneğini Çomaklı, Sadıklar, Kavak ve Kaşınhanı'nda yaptık. Sağlık alanında erken teşhis tedavinin kendisinden de değerli. Bu bilinçle bundan sonra da vatandaşımızın yanında olmaya gayret göstereceğiz."

Sağlık kontrolünden geçirilen Kaşınhanlı kadınlar, fiziki belediyeciliğin yanısıra sosyal belediyecilik alanında da böyle örnekt bir hizmeti ayaklarına kadar getiren Meram Belediyesi'ne ve Başkan Fatma Toru'ya teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Meram Belediyesi Meram Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title