Haberler

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu 'Çile'yi Sahneliyor

Konya'nın Merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu, Necip Fazıl Kısakürek'in Vefatının 25. Yılı Nedeniyle "Çile" İsimli Tiyatro Oyununu Sahneliyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 25. yılı nedeniyle "Çile" isimli tiyatro oyununu sahneliyor.

Üstad Necip Fazıl'ı, ölümünün 25. yılında rahmetle andıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Necip Fazıl, Türk edebiyatının son dönem en güçlü kalemlerinden biriydi. Kendisinden önceki kültür mirasını tarihi ve aktüel yönleriyle ele alması, bunlardan hikmeti esas alan sonuçlar çıkarmasıyla düşünce hayatımızda derin izler bırakmıştır. Sonuç olarak Üstad Necip Fazıl, ne sadece şair, ne de salt fikir yüklü bir ideologdur. O, madde ve mananın, arayışın ve buluşun, şöhret ve ıssızlığın birbirine karıştığı bir derya; fikir ve eylemin kekelediği bir dönemin idrak sembolü, konuşan filozofudur. Çok önemli tiyatro oyunlarını sahneye koyan Konevi Tiyatro Topluluğu'muzun, Üstad'ın hayatını anlatan 'Çile' adlı oyununa bütün Konyalılar davetlidir" dedi.

Yönetmenliğini Yasemin Kaynak'ın yaptığı oyunda Necip Fazıl Kısakürek'i ise Mustafa Akbulut canlandırıyor.

(MÇ-FM) 19.05.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title