Haberler

Meram Ailesi İftarda Buluştu

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar, teşkilat mensupları ve mahalle temsilcileri bir araya geldi.

Belde-i muhayyere olan şehrimizde, şehremini olarak şehir inşası ile birlikte neslin ve yaşamımızın inşası için de gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Toru, "Şehre dokunuş bir vizyon meselesidir. Şehre dokunuş da siyaset de bir var olma tarzıdır. Geleceği, düşünceyi, nesli, yaşamı inşa tarzıdır. Erdemli bir toplumu inşa hareketidir. İslami değerlerimiz; rekabeti değil iş birliğini, cömertliği, yardımlaşmayı, istişareyi, ortak aklı önermektedir. Biz de yereldeki hizmetlerimizde kaymakamlığımızla, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, teşkilatımızla, daire müdürlerimizle istişare ederek, yardımlaşarak 2023 hedeflerine giden yolda Meram'ın inşasına birer tuğla koyma gayretindeyiz" dedi.

"3 yılda kronikleşmiş problemlere neşter"

Yaptıkları çalışmalarla Meram'ın kronikleşmiş imar ve mülkiyet problemlerini 3 yıllık süreçte büyük oranda çözdüklerini vurgulayan Başkan Toru, "Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçemizin köhneleşmiş mahallelerini değiştirmek üzere hızlı bir şekilde yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Mali disiplinimiz, kurumsallaşmamız ve yatırımlarımız hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıkılan değil durdurulan bir medeniyet olan Osmanlı'nın torunları olarak Batı'nın bize çizmiş olduğu sınırlarda milletimizi yüz yıldır boğan esaret zincirlerinden kurtaracak bir döneme şahitlik ettiğimize dikkat çeken Toru, "Küresel güç haritası ve aktörlerin değiştiği bu süreçte hem içeriden hem dışarıdan ağır bir imtihandan geçiyoruz. Ulus devletler ve küresel sermaye arasındaki mücadele tüm dünyayı etkiliyor. Türkiye iki büyük fay hattının kırıldığı noktada. Pasifik kıyılarından İpekyolu'na olan hareketlenme doğrudan ülkemizi hedef alıyor. Çok uluslu, çok destekli ve çok amaçlı küresel terör saldırısına karşı tek çaremiz bir ve beraber olmaktan geçiyor" ifadelerini kullandı.

"Bu coğrafya bize emanet edilmiştir"

Türkiye'nin Katar'la dayanışmasının bölgenin güvenliği ve geleceği açısından önemli olduğuna işaret eden Başkan Toru, "Türkiye Ankara'dan yönetilen ancak Ankara'dan savunulamayacak bir ülkedir. Bölgesel savunma için askeri üsler kurmak zorundayız. Sadece devlet kuran değil medeniyet inşa eden bir millet olarak kaderimiz olan bu coğrafyanın yangın yerine çevrilmesine duyarsız kalamayız. Yüce Rabbimiz, bekçilik etsin diye bu coğrafyayı milletimize emanet etmiştir. Rabbim, bu mübarek günlerin hatırına, tuttuğumuz oruçların hürmetine asırlara sari davamızı, sözümüzü bu coğrafyada aziz ve daim kılsın" diye konuştu.

"Şer odakları Ramazan'da saldırılarını arttırdı"

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Manevi iklimin günün her dakikasına sağanak sağanak indiği, gündüzünün oruçlu, gecesinin ibadetlerle dolu olduğu bu müstesna günlerde birlik ve beraberliğimizin daim olmasını; karşımızda adeta ittifak yapan şer odaklarına da gözdağı olmasını temenni ediyorum. Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde şeytani güçler Müslümanlığın manevi atmosferinden etkilenmiş olacaklar ki şiddetini daha da arttırdılar. Manevi geleneğimizde şeytana en ağır gelen amelin açlık yani oruç ibadeti olduğu söylenegelir. Açlıktan etkilenen şeytan çıldırır ve sağa sola saldırmaya başlar. Oruç tutan bireylere saldırdığı gibi Müslüman toplumlara da saldırır. Ortadoğu'da bütün gayrimüslim politikalarının temelleri modern zamanlarda o coğrafyada icat edilmiş bir ülkenin yani İsrail'in güvenliği ve devamlılığı vizyonunu taşır. İşin esası budur. Bütün politikalar ve diplomasiler bunun etrafında döner. Bunu sağlayabilmek için de doğrudan ve dolaylı yöntemler kullanılır" şeklinde konuştu.

Bir toplantı ve düğün merkezinde düzenlenen iftar programına, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, ilçe protokol mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve teşkilat mensupları katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Toru Ak Parti Konya Meram Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title